Un deputat socialist părăseşte fracţiunea şi aderă la Pro Moldova: „Am ajuns să-mi fie ruşine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Partidului Socialiştilor Ştefan Gaţcan, medic de profesie, ales în Parlament pe circumscripţia Hânceşti, a anunţat că părăseşte fracţiunea şi aderă la grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

„Cu regret, în aceste cîteva luni de parlamentar al majorităţii parlamentare, în plină pandemie şi criză fără precedent în sistemul medical, constat o lipsă totală de progres şi de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical şi regret că vocile multor specialişti veritabili nu sunt auzite. Am ajuns să-mi fie ruşine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament”, a scris Ştefan Gaţcan pe Facebook.

Deputatul susţine că „echipa Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut o şansă unică de a rezolva problemele oamenilor şi a salva ţara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greşeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj şi chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detaşez de aceste acţiuni care depăşesc interesele cetăţenilor şi ale statului”.

„Nu vreau să dezamăgesc alegătorii mei. Vreau să continuu realizarea promisiunilor electorale şi ştiu cum pot face asta! Dar constat că aceste promisiuni nu le voi putea realiza alături de echipa PSRM din Parlament. În schimb, sunt profund impresionat de curajul, abnegaţia şi forţa cu care noul partid politic „PRO MOLDOVA” se luptă pentru interesele cetăţenilor şi ţării, iar ultimele acţiuni şi iniţiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin”, a mai adăugat Gaţcan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite