Proiectul privind alegătorii din diasporă nu are încă avizul CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avizul Comisiei Electorale Centrale asupra proiectului de lege elaborat de deputaţii PLDM pentru modificarea Codului Electoral în sensul asigurării cu drepturi speciale a alegătorilor din diasporă nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi introdus pe ordinea de zi la şedinţa de marţi, 14 august. La şedinţa din 31 iulie, deşi a fost discutat şi dezbătut, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat, transmite IPN.

Membrul CEC Sergiu Gurduza a propus ca în ordinea de zi să se regăsească aprobarea avizului, însă doar el a votat pro. 

Doi membri au votat împotrivă, alţi doi s-au abţinut. Ceilalţi au lipsit. Astfel, subiectul ar urma să fie dezbătut la o următoarea şedinţă.

Proiectul de lege prevede posibilitatea votării de către moldovenii stabiliţi peste hotare cu buletinul de identitate sau cu buletinul de identitate provizoriu, nu doar cu paşaportul. 

De asemenea, se propune organizarea alegerilor în două zile consecutive, asigurarea cu cel puţin cinci mii de buletine de vot a secţiilor de votare, dar şi oferirea dreptului cetăţenilor din diasporă de a finanţa campaniile electorale sau candidaţii electorali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite