PAS cere companiilor Air Moldova şi Fly One să respecte legea şi să ramburseze integral costul biletelor pentru cursele anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol SURSA Shutterstock
FOTO simbol SURSA Shutterstock

Fracţiunea parlamentară a PAS va iniţia în numele cetăţenilor o acţiune colectivă în instanţa de judecată pentru recuperarea banilor şi obţinerea despăgubirilor, în contextul în care companiile Air Moldova şi Fly One nu respectă drepturile cetăţenilor şi încalcă flagrant obligaţiile legale. Despre aceasta a anunţat miercuri, 12 august, în cadrul unei conferinţe de presă, deputata Galina Sajin.

Deputata face apel către fracţiunile parlamentare de a organiza consultări publice la Parlament, la care să  fie invitaţi reprezentanţi ai agenţiilor de turism, ai companiilor aeriene şi ai guvernului pentru a discuta aceste probleme, se spune într-un comunicat de presă emis de PAS. 

„De la începutul pandemiei, oamenii ne semnalează că întâmpină mai multe probleme cu companiile Air Moldova şi Fly One. Cetăţenii care au cumpărat bilete avia şi a căror zboruri au fost anulate din cauza restricţiilor de călătorie nu primesc banii înapoi, ceea ce este o ilegalitate. 

În repetate rânduri am cerut companiilor avia să-şi respecte obligaţiile legale şi să ramburseze integral costul biletelor, de asemenea m-am adresat şi Autorităţii Aeronautice Civile cu nenumărate demersuri. Comportamentul nu s-a schimbat, iar oamenii în continuare rămân fără bani recuperaţi”, a precizat parlamentara.

Galina Sajin a enumerat câteva dintre principalele probleme:

  • Companiile anunţă curse zilnice, ceea ce este ireal în contextul pandemiei. Biletele se vând, iar pentru că nu sunt suficienţi pasageri, anulează zborurile, companiile invocând “DUE COVID”, adică din cauza covid-19. 
  • Oamenilor nu li se rambursează banii achitaţi pentru bilete anulate, ceea ce este ilegal. De multe ori aceştia nu primesc niciun răspuns la cererile de rambursare.
  • Companiile oferă vouchere de unică folosinţă care nu sunt nici pe departe convenabile pentru cetăţeni, ele sunt de unică folosinţă, respectiv dacă voucherul are o valoare de 300 euro, iar persoana cumpără un alt bilet de 100 euro, diferenţa de 200 euro nu se rambursează, aceşti bani nu pot fi folosiţi.
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite