Moldova şi Georgia au semnat Convenţia pentru evitarea dublei impuneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale a fost semnată miercuri, 29 noiembrie, la Tbilisi, în cadrul vizitei premierului Pavel Filip în Georgia.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Convenţia a fost semnată pentru a susţine dezvoltarea colaborării dintre comunităţile de business şi a stimula investiţiile în economiile celor două state. Anul viitor, la Chişinău, ar urma să fie organizat un forum cu participarea oamenilor de afaceri din Moldova şi Georgia.

La Tbilisi a fost semnat şi Programul de cooperare între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Protecţiei Monumentelor al Georgiei pentru 2018-2021. Programul prevede consolidarea relaţiilor interuniversitare, încurajarea mobilităţii academice a studenţilor şi profesorilor, participarea în comun la programele europene de cercetare şi inovare.

În cadrul vizitei, Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său Giorgi Kvirikashvili. Premierii s-au referit la dezvoltarea colaborării în domeniul comercial-economic, al turismului, în sfera cultural-umanitară. Oficialii au menţionat că Republica Moldova şi Georgia au priorităţi comune în relaţia cu UE şi este important de a împărtăşi experienţa şi bunele practici. 

„Am convenit să avem o colaborare şi mai bună pe acest segment. Împreună reprezentăm mai multă forţă şi acest lucru ne va ajuta în realizarea obiectivelor propuse”, a mai spus Pavel Filip.

Pavel Filip l-a invitat pe premierul Georgiei să efectueze o vizită în Republica Moldova. Premierii au convenit să fie organizate pe viitor Zilele Culturii Republicii Moldova la Tbilisi şi Zilele Culturii Georgiei la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite