Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va întreprinde o vizită oficială la Moscova

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va întreprinde o vizită oficială la Moscova

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, va avea prima sa vizită oficială la Moscova, în luna septembrie al acestui an. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Igor Dodon, după întâlnirea cu ambasadorul rus, Oleg Vasneţov.

„Am salutat actualizarea contactelor dintre ţările noastre la nivelul ministerelor afacerilor externe. În luna septembrie, este preconizată o vizită de lucru a domnului Nicolae Popescu, şeful instituţiei diplomatice din Republica Moldova, la Moscova”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Igor Dodon a menţionat că în cadrul întâlnirii sale cu diplomatul rus a atras „o atenţie deosebită şedinţei Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru Cooperare Comercial-Economică, preconizată pentru luna septembrie curent”.

„În context, am exprimat recunoştinţă pentru răspunsul operativ, oferit la rugămintea noastră, de a mări lista agenţilor economici din Moldova pentru a putea exporta în Federaţia Rusă mărfuri din sectorul agroindustrial”, a spus şeful statului.

Totodată, el a remarcat „importanţa celui de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care va avea loc la Chişinău, în perioada 19-20 septembrie şi care va deveni o platformă comodă de discuţii pentru cercurile de afaceri şi autorităţile regionale ale Moldovei şi Rusiei”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările