Maia Sandu a semnat o declaraţie publică că nu va accepta niciun fel de colaborare cu cetăţeanul Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj
FOTO colaj

Candidata proeuropeană la funcţia de preşedinte al ţării, Maia Sandu, a semnat joi, 10 noiembrie, în cadrul dezbaterilor electorale de la Moldova 1, o declaraţie în care îşi asumă pe proprie răspunere că nu va colabora în funcţia de şef de stat în niciun fel cu prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele PAS a dat citirii declaraţiei nu înainte ca socialistul Igor Dodon să-i propună ca ea să semneze pe declaraţia lui, care la fel prevede obligaţia de a nu colabora cu Plahotniuc.

„Stimaţi cetăţeni, nu semnez cu Dodon şi Plahotniuc, cu dumneavoastră semnez. În prezenţa dumneavoastră semnez declaraţie pe proprie răspundere. Subsemnata, Maia Sandu, cetăţean al Republicii Moldova, declar pe propria răspundere că în calitate de preşedinte al Republicii Moldova nu voi accepta niciun fel de colaborare cu cetăţeanul Vladimir Plahotniuc. Maia Sandu semnez aici ca să vedeţi şi dumneavoastră”, a încheiat Maia Sandu.

Amintim că Vlad Plahotniuc este un politician şi un controversat om de afaceri. El a fost ţinta principală a protestelor începute în 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ca urmare a furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar, Plahotniuc fiind văzut de protestatari ca principalul vinovat.

Numele său a fost vehiculat de mass-media naţională şi internaţională în mai multe scandaluri, precum cel cu dubla cetăţenie, atacurile rider, faptul că ar fi monitorizat de Interpol sau că ar fi propus mită în sumă de 1.500.000 de dolari primarului de Bălţi, Renato Usatîi.

Mai multe voci spun că Plahotniuc „ar controla din umbră Republica Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite