Ilan Şor: Puterea de stat a fost uzurpată. PAS a dat comandă ca toţi deputaţii Partidului „ŞOR” să fie arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor
Ilan Şor

PAS ar fi dat indicaţii procurorului general interimar, Dumitru Robu, să-i ridice imunitatea nu doar lui Ilan Şor, dar şi tuturor deputaţilor din fracţiunea „ŞOR”. Declaraţiile aparţin lui Ilan Şor, care spune că asemenea dezmăţ nu a mai existat până acum, iar procurorii ar fi şocaţi de ordinele „de sus” pe care le primesc. El a anunţat că fracţiunea sa va boicota şedinţa Parlamentului, întrucât refuză să participe la show-uri televizate.

Într-un postare video pe Facebook, Ilan Şor acuză guvernarea PAS de instaurarea unui regim totalitar şi de uzurparea puterii de stat.

„Ceea ce avem astăzi în Republica Moldova se cheamă regim totalitar şi stat capturat. Astăzi, absolut toate instituţiile statului sunt supuse unui singur partid care şi-a pierdut minţile şi îşi distruge propriul popor. În condiţiile în care Maia Sandu nu este în stare să le ofere nimic cetăţenilor, a  ales să organizeze show-uri şi şi-a trimis procurorul în Parlament să-mi ridice imunitatea de nouă ori”, a declarat Ilan Şor.

Potrivit lui, după ce a văzut că nu există temei pentru scoaterea Partidului „ŞOR” în afara legii, guvernarea a decis să fabrice dosare şi să-i hărţuiască pe membrii săi. 

„Au început cu discuţii sterile despre interzicerea partidului şi atunci când au înţeles că ideea lor vine din cosmos şi este absolut ireală, au dat câţiva paşi înapoi şi au început să facă presiuni pe deputaţii noştri. Aseară, procurorul general a primit sarcina să le ridice imunitatea şi altor deputaţi de-ai noştri, inclusiv a Marinei Tauber, candidatul nostru care a câştigat alegerile la Bălţi. La procuratură toţi sunt şocaţi. Asemenea dezmăţ nu a existat niciodată”, a menţionat politicianul.

Ilan Şor a mai accentuat că fracţiunea sa a venit anterior cu o iniţiativă legislativă privind lipsirea tuturor deputaţilor de imunitate, însă majoritatea PAS a refuzat să o susţină. 

„Noi am venit cu iniţiativă legislativă privind scoaterea imunităţii parlamentare a tuturor deputaţilor, ca să nu mai fie nevoie de aceste spectacole. De ce nu aţi susţinut-o? Sau vă este teamă că, într-o zi, vor veni după voi, domnilor din PAS? Şi eu vă asigur că vor veni, inclusiv pentru uzurparea puterii de stat”, a mai declarat Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite