Igor Boţan: Vrem crearea unui front comun cu mesajul : „Să nu lăsăm guvernanţii să ne fure”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Igor Boţan, membru al Grupului de iniţiativă care a organizat pe 3 mai un miting de protest de amploare în centrul capitalei, îşi doreşte crearea unui front comun sau a unei federaţii de organizaţii care se vor asocia mesajului: „Să nu lăsăm guvernanţii să ne fure”.

Analistul a precizat într-un interviu pentru Europa Liberă, că cei care poartă responsabilitatea pentru aceste furturi nu sunt foarte interesaţi să scoată la lumină adevărul despre toate ilegalităţile care au fost săvârşite.

Boţan a subliniat că este absolut normal şi constituţional ca cetăţenii să exercite presiuni asupra guvernanţilor, atunci când lucrurile merg prost, mai ales când lucrurile merg din rău în mai rău. „Am văzut că se ruinează sistemul bancar, pe muchie de prăpastie este sistemul de asigurări. Deci, sunt lucruri care sar în ochi”, a notat Igor Boţan. Analistul le-a recomandat guvernanţilor să citească rezultatele sondajului de opinie şi să vadă că la întrebarea ce ar trebui de făcut pentru a ameliora situaţia în Republica Moldova, răspunsul cu cel mai înalt procentaj este să schimbăm guvernarea actuală.

Analistul a avut un mesaj şi pentru două formaţiuni politice. „M-aş adresa către membrii Partidului Liberal Democrat şi ai Partidului Democrat să se convoace în congrese extraordinare, să pună în dezbatere problema situaţiei din Republica Moldova şi a rolului partidelor care au guvernat ţara în ultimii şase ani de zile, a rolului liderilor acestor partide, să ajungă, probabil, la concluzia că nu au făcut faţă lucrurilor, eventual, să aleagă noi lideri şi să salveze situaţia, să ia o decizie despre activitatea actualilor lideri”, a explicat Boţan.

Cât despre cei care compară protestele de la Chişinău cu Maidanul de la Kiev, Igor Boţan a declarat că aceasta va rămâne pe conştiinţa celor care fac astfel de declaraţii. Acesta a menţionat că este vorba despre un grup de iniţiativă, un grup de oameni care spun că nu e bine ca cetăţenii Republicii Moldova să fie jefuiţi. „Îndemnul este către cetăţeni să ne consolidăm, pentru că de pe urma jafului din sistemul bancar vom suferi cu toţii. Dezvoltarea ţării noastre va fi blocată pentru mulţi ani, iar noi vom trebui să achităm jaful celor de la guvernare pe parcursul multor ani. Eu nu ştiu ce fel de Maidan, anti-Maidan, să fie pe conştiinţa celor care vehiculează astfel de prostii”, a mai precizat Igor Boţan.

Pe 3 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat peste 40 de mii de persoane în cadrul unui miting de protest organizat de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite