Guvernul a pierdut un specialist bun, dar s-a ales cu un altul cu CV impresionant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul Aurel Fondos, numit viceministru la Apărare. Gov.md
Colonelul Aurel Fondos, numit viceministru la Apărare. Gov.md

Executivul a acceptat demisia lui Viorel Guţu, viceministrul Agriculturii, care a fost selectat şef al reprezentanţei FAO (Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite) în Tadjikistan, şi l-a numit adjunct la Apărare pe colonelul Aurel Fondos.

„Când am semnat cererea de demisie a domnului Viorel Guţu, am scris regret că pleacă şi i-am urat succes“, a declarat premierul Iurie Leancă.

Viorel Guţu are 40 de ani şi are o experienţă bogată în relaţiile cu autorităţile, donatorii şi agenţiile de finanţare. Şi ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, regretă că adjuntul său pleacă.

Totodată, Cabinetul de Miniştri l-a numit astăzi viceministru la Apărare pe colonelul Aurel Fondos. Acesta are 48 de ani şi a fost anterior şeful Direcţiei Planificare Strategică la Ministerul Apărării şi şeful militar superior al contingentului Forţelor de Menţinere a Păcii din partea Republicii Moldova în Zona de Securitate.

A terminat Academia Militară de la Riga, U.S. Army Command and General Staff College şi US Army War College. „Aveţi un CV impresionant. Sunt convins că aveţi toate calităţile şi capacităţile să faceţi faţă noilor sarcini“, a menţionat Iurie Leancă.

Preşedintele ţării urmează să semneze decretele de numire şi de eliberare din funcţie la cerere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite