Dumitru Diacov: N-aş spune că Vasile Botnari este o persoană foarte apropiată de Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a respins informaţiile lansate în spaţiul public că Vasile Botnari, candidat desemnat la funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, ar fi o persoană „foarte apropiată” lui Vlad Plahotniuc.

„Vasile Botnari este o persoană destul de pregătită. N-aş spune că este foarte apropiată (de Vlad Plahotniuc). Este o persoană din rândurile nostru. A fost ministru, a fost viceministru, a fost toată perioadă asta în funcţii destul de responsabile. N-am văzut să existe probleme legate de activitatea lui”, a declarat Dumitru Diacov miercuri, 2 mai, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Fruntaşul democrat a precizat că Vasile Botnari nu este membru de partid. 

„Am avut o discuţie în cadrul partidului. Au fost un schimb de păreri şi a fost vociferată această propunere. Au existat mai multe idei, dar până la urmă s-a ajuns la această candidatură”, a mai spus Diacov.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi propune plenului Parlamentului spre examinare candidatura lui Vasile Botnari la funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Amintim că Vasile Botnari este directorul companiei SA Moldovagaz din 9 februarie 2017. În perioada ianuarie 2016 - februarie 2017, acesta a deţinut funcţia de ministru Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova.

Anterior, el a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în perioada 2013 - 2015. Între anii 2010 - 2013 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite