Dodon le va oferi distincţii de stat militarilor ruşi din Transnistria: Este un indiciu că apreciem mult misiunea pacificatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Chişinăul cere retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, Igor Dodon afirmă că pledează pentru menţinerea acestora. În plus, preşedintele Republicii Moldova intenţionează să decoreze militarii ruşi cu distincţii de stat.

„În premieră, planific să particip săptămâna viitoare la manifestaţii comune în Transnistria. Aşa ceva nu a mai fost. Niciodată preşedintele Moldovei nu a participat la astfel de evenimente. Mai mult ca atât, intenţionez să decorez militarii moldoveni. Am propus să decorez şi militarii transnistreni, dacă vor fi de acord, dar şi pe pacifiştii ruşi cu distincţii de stat. Este un indiciu că noi apreciem mult această misiune foarte mult”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru presa rusă

Amintim că la 21 iulie Parlamentul de la Chişinău a aprobat cu 61 de voturi Declaraţia privind retragerea trupelor militare ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Deputaţii socialişti au contestat, menţionând că decizia în cauză va afecta relaţiile cu Federaţia Rusă şi cu regiunea transnistreană, fiind „o provocare geopolitică”. Ei au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului, în semn de protest.

Igor Dodon şi vicepremierul Rusiei, Dmitrii Rogozin, vor participa săptămâna aceasta, în stânga Nistrului, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite