Dodon afirmă că Moldova se poate descurca şi fără banii UE: Nu vom sta în genunchi în faţa Occidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat de jurnaliştii ruşi ce va face dacă UE va suspenda finanţarea din cauza retoricii sale proruse, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova se poate descurca şi fără de banii Uniunii Europene. În acest sens, şeful statului a făcut referire la perioada 2001-2009, atunci când a fost parte a echipei comuniştilor, iar Chişinăul ar fi rezistat fără sprijinul financiar din exterior.

Potrivit lui Dodon, cetăţenii nu au simţit pe pielea lor banii veniţi din UE din 2009 încoace, de când la guvernare se află forţele proeuropene. 

„Sunt convins că putem face bani şi de sine stătător. Putem produce anumite mărfuri solicitate pe piaţa Uniunii Economice Euroasiatice. Să stăm în genunchi în faţa Occidentului, iar paralel să primim de la ei condiţionări dure, majorarea vârstei de pensionare sau admiterea căsătoriilor între persoanele de acelaţi sex. Pentru ce ne trebuie asta? Eu cred că vom găsit ieşire din această situaţie”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Rossia24.

În alt context, preşedintele a menţionat că cetăţenii şi-au pierdut încrederea în UE, deoarece oficialii europeni ar fi susţinut din 2009 o guvernare coruptă. Dodon se arată sigur că în cazul organizării unui referendum pe problema politicii externe, moldovenii ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite