Chişinău: Iurie Ciocan este noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale

Chişinău: Iurie Ciocan este noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale

Iurie Ciocan (dreapta) l-a înlocuit pe Eugeniu Ştirbu (stânga) la şefia CEC

Iurie Ciocan este noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale. Ciocan în actualul mantat a fost delegat de Partidului Liberal-Democrat. În mandatele precedente a reprezentat Partidul Comuniştilor. Până astăzi el a deţinut funcţia de secretar al CEC.

Reprezentantul PLDM a fost votat de şase din cei nouă membri noi numiţi vineri de Parlament. Reprezentantul ciomuniştilor Iogor Vremea a acumulat doar trei voturi.

În calitate de preşedinte a fost votat Ştefan Urâtu. Acesta a fost delegat în Comisie de Partidul Liberal. Iar funcţia de secretar o va îndeplini Andrei Volentir, delegat de Preşedinţie. În ultimele campanii Volentir a fost reprezentatnul Partidului Democrat la Comisia Electorală Centrală.

Noua componenţă a Comisiei s-a întrunit astăzi în prima şedinţă pentru a-şi alege conducerea. Şedinţa a fost deschisă de fostul preşedinte Eugeniu Ştirbu, care a mulţumit foştilor colegi şi jurnaliştilor pentru conlucrarea.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: