Andrei Năstase, deranjat de presupusa finanţare ilegală a candidatului socialist: „Veţi vedea zeci de metri pătraţi cu fizionomia lui Ivan Ceban”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, a declarat că este deranjat de faptul că în spaţiul public se vehiculează că socialistul Ion Ceban şi-ar finanţa campania electorală din bani proveniţi ilegal din afara Republicii Moldova.

În acest sens, Andrei Năstase a încercat să sugereze că Ion are un număr exagerat de panouri electorale în oraş, accentuând ideea că Ceban a cheltuit mai mulţi bani decât ar fi fi permis de legislaţia electorală.

„Pe mine mă deranjează orice finanţare ilegală în această campanie şi nu doar în această campanie (...) Intraţi în intersecţia de la Gaudeamus. Duceţi-vă în acea intersecţie şi veţi vedea zeci de metri pătraţi cu fizionomia lui Ivan Ceban”, a afirmat Andrei Năstase într-o conferinţă de presă.

Năstase a subliniat că este preocupat de problema finanţării ilegale a unor candidaţi, însă s-a menţionat că nu poate face mai mult decât să sensibilizeze organele de drept.

„Şi pe mine mă preocupă, dar eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici măcar ministru în funcţie nu sunt, sunt degrevat”, a spus Năstase.

Candidatul Blocului ACUM a precizat că „instiuţiile statului trebuie să se preocupe şi de finanţarea lui Dodon, despre care am văzut că vorbea că ar fi primit pe lună 600-700 mii de dolari”. 

„Ar trebui instituţiile statului să se preocupe şi de campania lui Ceban, şi de campania lui Năstase, de toţi ar trebui să se preocupe”, a mai spus Năstase.

Amintim că atât Dorin Chirtoacă, candidat PL, cât şi Valeriu Munteanu, candidat USB, l-au acuzat pe Ion Ceban că îşi finanţează campania electorală din bani ce provin ilegal din Federaţia Rusă. Ambii contracandidaţi au depus câte o sesizare la CEC prin care cer excluderea socialistului din cursa electorală. De asemenea, aceştia au menţionat că Ion Ceban a raportat la CEC cheltuieli mult mai mici pentru afişarea panourilor electorale în Chişinău, decât suma reală, care s-ar ridica la circa 100 mii de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite