Alegeri Republica Moldova. Dacă va câştiga, Dodon va face prima vizită la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO PSRM
FOTO PSRM

Favorit, potrivit ultimelor sondaje, în cursa prezidenţială din Republica Moldova, preşedintele Partidului Socialist, Igor Dodon, a declarat pentru cotidianul rus „Izvestia“ că Republica Moldova are nevoie de un parteneriat strategic şi de îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia.

Dodon plănuieşte, de altfel, şi prima vizită în cazul în care va câştiga alegerile, pe care o va efectua la Moscova. Printre principalele obiective ale socialistului se numără, de asemenea, şi soluţionarea politică a conflictului din Transnistria. Soluţia, în acest caz, ar fi, în opinia lui Dodon, transformarea Republicii Moldova într-o federaţie în care Tiraspolului i se va propune statutul de subiect al federaţiei.

Anularea Acordului de Asociere cu UE, o mare greşeală

Candidatul socialist a declarat, pentru „Izvestia“, că urmăreşte, susţinut de PSRM, anularea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, considerând-o „o mare greşeală“, de pe urma căreia ţara noastră ar avea de pierdut. Totodată, Dodon propune organizarea unui referendum pentru „a rezolva, într-o primă etapă, măcar partea economică a acestui acord“. „55% din populaţia Republicii Moldova ar vota în cazul unui referendum pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică“, e declarat Dodon. Socialistul este de părere că mai mare discreditare pentru UE decât faptul că Partidul Democrat pledează pentru integrarea europeană nu poate fi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite