VIDEO Trei bărbaţi din Edineţ, reţinuţi pentru contrabandă cu substanţe toxice

VIDEO Trei bărbaţi din Edineţ, reţinuţi pentru contrabandă cu substanţe toxice

FOTO customs.gov.md

Trei bărbaţi din raionul Edineţ, cu vârste cuprinse între 34 şi 38 de ani, riscă până la zece ani de închisoare pentru contrabandă cu substanţe toxice. Gruparea infracţională a fost deconspirată în urma unei ample operaţiuni, desfăşurată de ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu procurorii oficiului teritorial „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Potrivit informaţiilor deţinute, substanţele restricţionate erau procurate din oraşul Cernăuţi (Ucraina) şi introduse clandestin în Moldova, prin eludarea controlului vamal.
Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi în urma unui flagrant, realizat de ofiţerii vamali şi procurorii PCCOCS în momentul transmiterii unui lot de produse de uz fitosanitar.

Reţinerea a avut loc la depozitul unde se păstrau insecticidele. În rezultatul percheziţiilor operate la acest depozit au fost depistate mai multe recipiente cu substanţe toxice, cu o cantitate totală de 119 kg şi 30 litri. Bărbaţii nu au putut prezenta niciun act de provenienţă a produselor sau vreo autorizaţie care le-ar fi permis importul de substanţe toxice.

Imediat după percheziţiile de la depozit, ofiţerii serviciilor operative şi procurorii au descins la domiciliul celui de-al treilea membru.

Toţi trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale a suspecţilor şi tragerii la răspundere a acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: