România sprijină Republica Moldova în lansarea procesului de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinău. Delegaţia României, în discuţii pregătitoare cu autorităţile din Republica Moldova în vederea implementării unei părţi a pachetului de asistenţă oferit de România cetăţenilor Republicii Moldova.
Chişinău. Delegaţia României, în discuţii pregătitoare cu autorităţile din Republica Moldova în vederea implementării unei părţi a pachetului de asistenţă oferit de România cetăţenilor Republicii Moldova.

O delegaţie a României a purtat, la Chişinău, discuţii pregătitoare cu autorităţile responsabile ale Republicii Moldova pentru implementarea unei părţi a pachetului de asistenţă oferit de România cetăţenilor Republicii Moldova, anunţat de preşedintele român, Klaus Iohannis, la Chişinău pe 29 decembrie, transmite IPN.

Ambasada României la Chişinău precizează că delegaţia română a avut întrevederi cu delegaţii conduse de Ala Nemerenco, consilier prezidenţial în domeniul sănătăţii, Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, şi Dumitru Socolan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova.

Părţile au discutat în detaliu despre paşii de natură tehnică şi juridică care trebuie parcurşi, astfel încât donaţia României de vaccin anti-COVID-19 să poată fi livrată eficient şi în cele mai bune condiţii Republicii Moldova. De asemenea, s-a discutat despre aspectele logistice şi organizatorice privind întregul lanţ al vaccinării.

„Cu acest prilej, partea română a subliniat că susţine fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova şi rămâne consecventă principiului de a oferi sprijin tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent de zona geografică unde locuiesc, limba vorbită, sau orientarea politică”, se menţionează într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale confirmă că a avut loc un schimb de informaţii cu delegaţia romana. Au fost stabilite căile oficiale de comunicare pentru transmiterea informaţiilor privind procesul de vaccinare, cât şi aspectele organizatorice şi legale pentru livrarea lotului de vaccin din România, oferit sub formă de ajutor umanitar. Autorităţile moldoveneşti au prezentat planul naţional de imunizare, etapele vaccinării, grupurile ţintă, centrele de vaccinare, dar şi măsurile întreprinse de Republica Moldova cu privire la recepţionarea, stocarea şi distribuirea vaccinului.

Detalii despre când ar putea ajunge vaccinul în Republica Moldova nu sunt precizate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite