Primăria Chişinăului s-a împrumutat de la bănci pentru a achita salariile angajaţilor

Primăria Chişinăului s-a împrumutat de la bănci pentru a achita salariile angajaţilor

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. FOTO: Arhiva Adevărul

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, recunoaşte că a luat credite de la bănci pentru a achita salariile angajaţilor. Potrivit edilului capitalei, în această situaţie s-a ajuns din cauza faptului că Guvernul nu-şi onorează obligaţiunile, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem impuşi de situaţie să luăm credite de la bănci pentru a achita salariile şi a susţine proiectele investiţionale. Toate acestea se întâmplă din cauza că Guvernul are o datorie enormă faţă de Primăria Chişinău. Aşa s-a întâmplat întotdeauna de când sunt primar. Guvernul fie că întârzie, fie că reduce din mijloacele financiare pe care trebuie să le aloce capitalei. Cred că sunt şi motive politice”, a spus Chirtoacă în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”.
 
Edilul capitalei spune că creditele vor fi rambursate atunci când administraţia publică centrală îşi va onora obligaţiunile faţă de Primăria Chişinău, însă dobânda este achitată de la bugetul local. „Nu avem probleme cu băncile, suntem parteneri credibili şi oricând ne împrumută.  Nu putem lăsa oamenii fără salarii. Degrabă va trebui să achităm şi salariile profesorilor. Dacă nu am fi luat credite, nu erau nici trolebuzele asamblate, nu reparam drumuri, nu amenajam parcări”, a adăugat edilul.
 
Dorin Chirtoacă a enumerat mai multe realizări pe parcursul anului 2015. „Am asamblat 20 de trolebuze şi în anul viitor vom asambla încă 20. Am amenajat peste patru mii de parcări în curţi, am iluminat drumul spre Aeroport. Principalul că am reuşit să obţinem o stabilitate în capitală în condiţii de instailitate politică”, a conchis edilul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: