Patru moldovence, obligate să se prostitueze în Italia. Un cetăţean al României şi o tânără din R. Moldova, cercetaţi penal pentru proxenetism

Patru moldovence, obligate să se prostitueze în Italia. Un cetăţean al României şi o tânără din R. Moldova, cercetaţi penal pentru proxenetism

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Racolau tinere, iar apoi le exploatau sexual în Italia, oraşul Milano. Este vorba de o reţea internaţională de proxeneţi, condusă de un bărbat originar din România, în vârstă de 43 de ani, care acţiona împreună cu o moldoveancă, în vârstă de 27 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul urmăririi penale, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), au identificat patru tinere cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, care, în perioada iulie-septembrie 2020, au fost determinate să presteze servicii sexuale în Italia.

Învinuiţii, prin intermediul reţelelor de socializare, identificau tinere şi le propuneau să presteze servicii sexuale în schimbul unor recompense băneşti. Persoanele inculpate dispuneau, în oraşul Milano, de o reţea de apartamente pe care le puneau la dispoziţia tinerelor pentru prestarea serviciilor sexuale.

Zilnic, fetele deserveau între 5-8 clienţi, iar de la fiecare client erau încasaţi între 140 şi 200 de euro. Lunar, venitul se ridica de la 2.000 la 3.000 de euro.

Totodată, s-a stabilit că unul dintre inculpaţi anterior a fost condamnat la 4 ani privaţiune de libertate, pentru trafic de fiinţe umane în România.

Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate şi colaborează cu organul de urmărire penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările