O zonă economică liberă ar putea fi construită între Moldova şi Ucraina

O zonă economică liberă ar putea fi construită între Moldova şi Ucraina

FOTO Europa Liberă

O zonă economică liberă între Republica Moldova şi Ucraina ar putea fi construită în viitor. Despre aceasta a menţionat premierul ucrainean, Oleksiy Honcharuk, în cadrul unei şedinţe cu omologul său moldovean, Ion Chicu, care se află astăzi la Kiev, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul ucrainean a menţionat că ambele state au în administrare conflicte teritoriale interne şi s-a arătat convins că o comunicare şi un schimb de experienţă pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat şi despre furnizarea gazelor naturale şi tranzitarea acestora după data de 31 decembrie 2019, care depinde de înţelegerile între Ucraina şi Rusia, dar şi despre consolidarea securităţii în regiune, inclusiv susţinerea reciprocă în reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor state.

De asemenea, s-a discutat despre liberalizarea transportului auto şi aerian şi extinderea controlului unic la frontiera comună prin implementarea mecanismului la puncte noi de trecere. Oficialii au abordat subiectul măsurilor antidumping impuse de Guvernul Ucrainei pentru un set de produse care afectează producătorii moldoveni şi altele.

S-a menţionat că curând va fi organizată o şedinţă a co-preşedinţilor Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică pentru a impulsiona progresul pe subiectele de interes comun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: