La sfârşitul lunii iunie vom găsi în pieţele din Moldova primele roşii cultivate în câmp deschis

La sfârşitul lunii iunie vom găsi în pieţele din Moldova primele roşii cultivate în câmp deschis

La sfârşitul lunii iunie, în pieţele din Republica Moldova vor apărea primele roşii autohtone cultivate în câmp deschis. Este vorba despre roşiile din răsad, în timp ce roşiile din seminţe semănate direct vor apărea la sfârşitul lunii iulie, a declarat pentru IPN Tudor Darie, producător de tomate din raionul Drochia.

Referitor la calitatea roşiilor, Tudor Darie a precizat că acolo unde au fost utilizate sisteme de irigare calitatea roşiilor va fi mai bună. În ceea ce priveşte preţurile de vânzare, acestea vor fi reglate de mecanismul cerere – ofertă, dar vor depinde şi de puterea de cumpărare a oamenilor, care în prezent este mică, spune Tudor Darie.

„Magazinele care comercializează tomate iau cantităţi foarte mici de la producătorii autohtoni, atât cât să aibă în asortiment. Magazinele preferă roşiile de import, care au un preţ mai scăzut datorită tehnologiilor avansate, a soiurile diferite şi a climei care oferă posibilitatea comercializării roşiilor şi în extrasezon”, a declarat producătorul din Drochia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: