Dodon: Informaţiile privind demisiile medicilor nu se confirmă

Dodon: Informaţiile privind demisiile medicilor nu se confirmă

Igor Dodon infirmă declaraţiile Avocatului Poporului Mihail Cotorobai potrivit cărora mai mulţi medici din ţară ar dori să-şi prezinte demisiile pentru că nu ar beneficia de suficient echipament de protecţie în momentul acordării asistenţei medicale persoanelor suspecte sau infectate cu virusul COVID-19. Şeful statului spune că în urma unor verificări, informaţiile nu s-au confirmat, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am vorbit cu domnul prim-ministru, cu doamna ministră, practic, nu s-a confirmat nimic din ce a spus dânsul. Atunci când roagă, să se spună concret despre ce este vorba, dar aşa se invocă anonimatul celor care vin cu astfel de mesaje. Domnul prim-ministru a propus să meargă împreună, fără presă, să vorbească cu cei care scriu. Acest personaj a spus că se teme. Eu cred că este mai mult vorba de unele încercări de a provoca o panică. Dar dacă ai ceva de spus, haideţi să vedem unde este problema”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei ediţii speciale de la postul public de televiziune Moldova 1.

Totodată, Igor Dodon spune că va vizita mai multe spitale din ţară pentru a discuta cu angajaţii sistemului medical despre problemele cu care se confruntă.

„Eu personal voi merge în instituţia medicală, fără presă, unde vedeţi că sunt probleme, voi veni să discutăm, să vedem cum le soluţionăm. Este cel mai important la această etapă ca sistemul medical să funcţioneze”, a adăugat preşedintele Dodon.

Oficialul a oferit şi un răspuns celor care critică faptul că în faţa presei cu informaţii vine Ion Chicu, Igor Dodon şi ministra sănătăţii Viorica Dumbrăveanu, dar nu specialişti din domeniul medical.

„Nu poate preşedintele, prim-ministrul, primele persoane în stat să stea de o parte, noi suntem în prima linie. Ne critică pentru că nu avem competenţe? Aceasta mai puţin contează. Contează foarte mult că conducerea de vârf a ţării lucrează împreună în echipă, împreună cu Guvernul şi lucrează profesionist. Doar aşa poţi gestiona o situaţie în care suntem. Conlucrare între toţi trebuie să fie. Eu voi fi în prima linie, la fel ca şi prim-ministrul şi conducerea de vârf a ţării. Noi ne supunem riscului şi noi, şi familiile noastre, dar vom merge mai departe”, a afirmat Igor Dodon.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: