Ajutorul umanitar din partea Chinei va ajunge astăzi în instituţiile medicale din Republica Moldova

Ajutorul umanitar din partea Chinei va ajunge astăzi în instituţiile medicale din Republica Moldova

Cele peste 3 tone de ajutor umanitar din partea Chinei pentru Moldova vor ajunge astăzi în instituţiile medicale din ţară. Ajutorul umanitar include echipamente de protecţie individuală pentru personalul medical, transmite IPN.

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, la ceremonia de donare, că lotul conţine elemente de protecţie esenţiale în lupta cu COVID-19, iar distribuirea acestora va fi realizată astăzi către instituţiile medicale din întreaga tară, în dependenţă de profilul, capacitatea instituţiei şi numărul de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a comunicat că săptămâna viitoare, cu suportul Chinei şi a Federaţiei Ruse, care va pune la dispoziţie un avion militar, se vor aduce 40-45 de tone de consumabile, medicamente, teste, utilaje şi echipamente necesare pentru a face faţă crizei pandemice din ţară. „Sunt ferm convins că vom reuşi, împreună cu specialiştii din Republica Moldova, împreună cu partenerii noştri, să facem fată acestei provocări”, a menţionat Igor Dodon.

Ambasadorul Chinei, Zhang Yinghong, a declarat că, deşi China se confruntă în continuare cu presiuni mari în activitatea sa de prevenire a epidemiei, este deschisă să facă tot posibilul pentru a oferi asistenţă umanitară Republicii Moldova. „COVID-19 este duşmanul întregii omeniri, iar în faţa dificultăţilor, trebuie să ne unim puterile, să ne ajutăm reciproc şi să luptăm împreună pentru a învinge în sfârşit această pandemie”, a menţionat diplomatul.

Un comunicat de presă remis de Ambasada Chinei precizează că, pe 10 aprilie, cel de-al treilea lot de ajutor cu materiale anti-epidemice din partea Guvernului Chinez a ajuns la Chişinău. Greutatea totală a materialelor de ajutor de la guvernului chinez este de 3 tone şi include 100.000 de măşti medicale, 500 de termometre cu infraroşu şi 1.000 de seturi de îmbrăcăminte de protecţie medicală, ochelari, mănuşi şi protectori pentru încălţăminte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: