Alertă de gripă în Zalău. Trei şcoli au suspendat temporar cursurile

Alertă de gripă în Zalău. Trei şcoli au suspendat temporar cursurile

Trei clase din trei şcoli diferite sunt afectate de suspendarea cursurilor FOTO Arhivă

Numărul unităţilor de învăţământ din judeţul Sălaj care au decis suspendarea temporară a cursurilor din cauza gripei a ajuns la trei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Epidemia de gripă a determinat suspendarea cursurilor în mai multe şcoli din municipiul Zalău. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a anunţat că vineri, 7 februarie, nu s-au făcut ore la clasa I B de la Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu", la clasa a VIII-a A de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" şi la clasa a IX-a A de la Colegiul Naţional "Silvania".

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj monitorizează zilnic cazurile de gripă, iar acest proces va dura până la finalul sezonului rece. Există de asemenea o legătură operativă permanentă cu Direcţia de Sănătate Publică Sălaj", au precizat oficialii instituţie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, de altfel, o notă inspectoratelor şcolare cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în contextul declarării epidemiei de gripă. Suspendarea cursurilor unei clase la apariţia a minim trei cazuri de gripă confirmate, suspendarea cursurilor unităţii dacă 20 la sută dintre elevi lipsesc trei zile consecutiv, din cauza gripei confirmate, dar şi măsuri privind asigurarea dezinfecţiei, a igienei şi amânarea activităţilor culturale, sportive sunt doar câteva dintre măsurile obligatorii pe care trebuie să le ia şcolile şi grădiniţele.

Citiţi şi:

Cursuri suspendate din cauza gripei la o şcoală din Zalău. Elevii vor sta acasă două zile

Teama de gripă sufocă Urgenţa. Medic UPU: „Cei cu simptome să contacteze medicul de familie”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările