Situaţie disperată la Ambulanţa Vaslui, unde cadrele medicale au rămas fără măşti de protecţie: „Dăm cu porţia câte una-două pe ture”

Situaţie disperată la Ambulanţa Vaslui, unde cadrele medicale au rămas fără măşti de protecţie: „Dăm cu porţia câte una-două pe ture”

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă a Judeţului Vaslui se află într-o situaţie disperată, din cauza lipsei materialelor de protecţie. Rămase fără măşti de protecţie, cadrele medicale au ajuns să folosească măşti de bumbac, despre care Ministerul Sănătăţii anunţa zilele trecute că nu asigură protecţie împotriva noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia gravă cu care se confruntă cadrele medicale de la Ambulanţa Vaslui a fost semnalată de angajaţi, care se tem că oricând se pot îmbolnăvi şi pot transmite mai departe boala, fără măsurile de protecţie elementare.

„Noi, cei din linia întâi, Serviciul de Ambulanta Judeţean Vaslui, deşi mereu prezenţi în ochii tuturor, am încercat să ne desfăşuram activitatea cu maximă discreţie şi fără sa cerem ajutor în ciuda diferitelor deficienţe. Dar, a venit ziua când avem nevoie de sprijinul vostru, oricât ar fi de mic, constând în materiale sanitare de protectie (măşti, mănuşi, dezinfectanţi şi combinezoane). Rog din tot sufletul pe cei ce au cunoştinţe care ne pot da detalii de unde putem cumpara aceste materiale sa ne ajute! Doar uniţi putem învinge!”, este mesajul transmis de una dintre asistentele Ambulanţei Vaslui.

Criza cea mai acută, afirmă reprezentanţii SAJ Vaslui, este la măştile de protecţie. Pentru că sunt foarte puţine acestea se distribuie limitat, astfel că angajaţii au ajuns să improvizeze şi achiziţioneze măşti de bumbac pentru pe care le folosesc atunci când merg la intervenţii. ”Le spălăm, le dezinfectăm şi apoi le refolosim. Suntem cu mâinile goale în faţa unei situaţii fără precedent. Riscăm oricând, oricare dintre noi să ne îmbolnăvim şi să îmbolnăvim şi pe alţii. Noi mergem la urgenţe dar nu ştim ce ce ne aşteaptă când ajungem acolo”, a declarat o altă asistentă. 

Potrivit medicului Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, în ultima perioada s-au primit anumite materiale de protecţie, prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, în special combinezoane, botoşei, mănuşi. Medicul recunoaşte însă că la măşti este o mare problemă: ”Dăm cu porţia câte una-două pe ture”. În tot acest timp, oamenii de la Ambulanţa Vaslui cer ajutorul în mediul online.

”Dacă aflaţi unde se găsesc măşti de protectie de cumparat vă rog sa ne spuneţi. La Ambulanţa Vaslui chiar avem nevoie şi mulţi suntem dispuşi să ne cumpăram singuri. Ajutati-ne, să vă putem ajuta”, este apelul disperat al unei alte asistente medicale de la Ambulanţa Vaslui.

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: