FOTO Judecătorii nu au validat acordul de vinovăţie semnat de fostul primar al Bârladului în dosarul de conflict de interese. Omisiunile procurorilor

FOTO Judecătorii nu au validat acordul de vinovăţie semnat de fostul primar al Bârladului în dosarul de conflict de interese. Omisiunile procurorilor

Primarul Constantin Constantinescu la ieşirea din instanţă

Fostul primar al Bârladului, Constantin Constantinescu, a fost prezent astăzi în faţa magistraţilor Judecătoriei Bârlad, acolo unde urma să fie validat acordul de vinovăţie semnat de fostul edil cu procurorii de la Curtea de Apel Iaşi, în dosarul penal în care calitatea de inculpat pentru infracţiunea de conflict de interese. Acordul nu a fost  validat de judecători, care au constatat că  din înţelegerea cu procurorii lipsesc precizări esenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul şedinţei de judecată, după momentul legitimării inculpatului Constantin Constantinescu, fost primar de Bârlad, preşedintele completului a constatat o omisiune în aplicarea pedepselor accesorii, dar şi absenţa unor date obligatorii prevăzute în art. 482, litera c, raportat la art. 107, aliniat 1 din Codul de Procedură Penală.

Judecătorul a mai constat că, deşi prin acordul de vinovăţie au fost aplicate şi două pedepse complementare, s-a omis să se negocieze privarea de unele drepturi civile prevăzute de art. 65 din Codul Penal. 

În aceste condiţii, Constantin Constantinescu va reveni în faţa instanţei pe 28 aprilie, ora 14.00, dată la care preşedintele instanţei a stabilit un nou termen de judecată. Spre nemulţumirea avocaţilor fostului primar, care au apreciat că termenul stabilit este prea rapid.

În consecinţă, conducătorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi va lua act cu privire la aceste omisiuni printr-o adresă trimisă de judecători, prin fax tot în cursul zilei de azi. Termenul impus pentru a negocia acordul de vinovăţie cu inculpatul Constantin Constantinescu este de 5 zile.

Nea’ Titi, numele sub care este cunoascut fostul edil al Bârladului, a intrat în sala de judecată puţin după ora 13.00. A refuzat să stea la discuţii cu ziariştii care aşteptau de dimineaţă în faţa Judecătoriei Bârlad. La fel de tăcut a fost şi la ieşirea din Judecătorie. Nici avocatul său nu a dorit să dea explicaţii.

Acord de vinovăţie pentru o pedeapsă mai uşoară

Ediul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (două acte materiale din datele 19 martie 2012 şi 4 aprilie 2012). Potrivit art. 301 din Codul Penal, cu aplicarea art. 35, aliniat 1, Cod Penal şi art. 5 aliniat 1 Cod Penal, fapta este sancţionată cu o pedeapsă de 1-5 ani închisoare.

Magistraţii au ţinut cont la stabilirea pedepsei de faptul că inculpatul Constantin Constantinescu a recunoscut comiterea faptei şi a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală. Constantin Constantinescu a primit în baza înţelegerii cu procurorii o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare.

Într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Iaşi au fost făcute mai multe precizări: “În fapt, s-a reţinut că numitul Constantinescu Constantin, în calitate de primar al municipiului Barlad:- a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357 din data de 19.03.2012 prin care a fost declarată oferta câştigătoare a contractului de achizitie publică având ca obiect „Lucrări de execuţie a străzilor din cartierele Deal II, Ţuguiata II, Bariera Puieşti, Complex Şcolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Şcolar” ca fiind cea depusă de Asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA şi SC TRANSMIR SRL reprezentată de SC TRANSMIR SRL în calitate de lider al asocierii cu o propunere financiara de 31.999.653,33 lei”.

Procurorii ieşeni au precizat că prin semnarea contractelor, ediul Constantinescu avea foloase materiale: “Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele două societăţi comerciale cu care s-a aflat anterior în relaţii comereciale şi din partea cărora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC CONSTRUCŢII CONSULT SRL, societate la care a fost asociat şi administrator din data de 25.06.1991 (data inscrierii societăţii in RC) până la data de 05.08.2004 şi ulterior doar asociat unic şi apoi majoritar până la cesionarea părtilor sociale catre concubina sa, numita Negru Cristina”


Citeşte şi:

VIDEO Baronul PSD Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, demisie în lacrimi: „Decada Constantiniană s-a încheiat!” Primarul PSD al Bârladului, Constantin Constantinescu, şi-a prezentat demisia în cadrul şedinţei de Consiliu Local de astăzi, 26 februarie. Edilul a invocat motive de sănătate şi nu a făcut nicio referire la acordul de vinovăţie semnat pe 12 februarie cu procurorii Curţii de Apel Iaşi, privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interes

Primarul de Bârlad, transferat de urgenţă la Iaşi. Cardiologii i-au evaluat starea de sănătate

Primarul de Bârlad s-a cocoţat pe spiritul civic al oraşului. Edilul şi-a aprobat în consiliul local gazetă de propagandă

Primarul de Bârlad calcă în picioare presa potrivnică. A jignit o ziaristă spunând că meseria ei este pe şoseaua de centură şi a boicotat propria conferinţă

FOTO Investiţii de fiţe la polul sărăciei: jacuzzi şi cinema 3D. Bârladul, îndatorat pentru 25 de ani pentru saună şi piscină

FOTO „Sfântul“ nea’ Titi: primarul Bârladului, pictat în biserică

SERIAL „ADEVĂRUL“. Toate vilele baronilor din România. Averea primarului Constantin Constantinescu, baronul ”roşu” al Bârladului

VIDEO Primarul Bârladului îi ameninţă cu moartea pe consilierii locali şi pe jurnaliştii care i se împotrivesc: „V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările