Spitalul Judeţean Mehedinţi are un aparat de testare care depistează noul coronavirus

Spitalul Judeţean Mehedinţi are un aparat de testare care depistează noul coronavirus

Aparatul este de astăzi funcţional

Primul aparat Real Time PCR pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin şi de astăzi este funcţional.

”Marile companii din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri au dat dovadă de solidaritate în aceste zile cumplite prin care trecem şi au făcut sponsorizări importante pentru spitalul nostru judeţean. Vreau să-i mulţumesc domnului ministru Virgil Popescu căruia i se datorează acest sprijin esenţial, am făcut apel la ajutorul domniei sale ştiind cu toţii situaţia în care se află această unitate medicală. Hidroelectrica a ajutat cu 1.500.000 de lei, Electrica a oferit 30.000 de euro şi iată acum alte companii din cadrul Ministerului Economiei au sponsorizat Crucea Roşie care a achiziţionat 10 aparate Real Time PCR, unul din acestea fiind adus la Spitalul din Turnu Severin. Mă bucur mult pentru faptul că acum cadrele medicale au posibilitatea să se testeze şi astfel să-şi desfăşoare activitatea liniştite în lupta contracronometru cu acest virus periculos”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Prefectul Cristinel Pavel mai spune că până la sfârşitul acestei luni un alt aparat Real Time PCR, de ultimă generaţie, pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus, va ajunge la spitalul din Turnu Severin, tot cu sprijinul ministrului Virgil Popescu, printr-o donaţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: