VIDEO Ţăranii au fost scoşi în frig cu tot cu legumele şi fructele lor: În două săptămâni o să fim toţi cu COVID, la spitalul Victor Babeş

VIDEO Ţăranii au fost scoşi în frig cu tot cu legumele şi fructele lor: În două săptămâni o să fim toţi cu COVID, la spitalul Victor Babeş

Ţăranii au fost scoşi în aer liber FOTO Ş.Both

Comercianţii din Piaţa Iosefin din Timişoara, numit şi mall-ul ţăranilor, s-au mutat în stradă, cu tot cu fructele şi legumele, iar vânzătorii de carne şi lactate s-au mutat în căsuţele de Crăciun.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Mall-ul agro-alimentar din Piaţa Iosefin, realizat din fonduri europene şi deschis în 2013, a fost evacuat ca urmare a deciziei Guvernului. S-a considerat că în moderna piaţă, care are trei etaje, există riscul de a se transmite coronavirusul. 

Producătorii şi vânzătorii au fost mutaţi în parcarea din faţa pieţei, unde s-a improvizat o piaţă volantă. Circulaţia între Bulevardul Regele Carol I şi Splaiul Tudor Vladimirescu va fi închisă de marţi.   
 
Oamenii erau extrem de revoltaţi de decizie şi spun că e inuman că au fost scoşi în stradă, în frig.  Ei nu înţeleg cum supermarketurile şi mall-urile pot funcţiona fără probleme, însă mall-ul agroalimentar reprezintă un pericol. 
 
„Ne-au condamnat. O să murim de frig, ce să facem. Nu putem face revoluţie”, spune o vânzătoare. 
 
„Mai rău de aşa nici că se poate. E foarte frig. Dar gândiţi-vă că am plătit mesele din hală, plătim pe lună zece milioane (n.r. 1000 de lei). Ce ne facem cu marfa pe care o avem?”, se întreabă o vânzătoare. 
 
„În mall-uri nu există COVID şi aici, unde avem marfă proaspătă, există? Să închidă prima dată mall-urile, Kaufland-urile, magazinele mari, după aia să ne închidă pe noi. Nu să ne scoată ca pe nişte câini în stradă. Este foarte frig, avem mâinile îngheţate. Vina ploaia, ninsorile, ce o să face?”, spune o altă femeie. 


 
Vânzătorii spun că nu era deloc înghesuit în hală, că aveau cam zece clienţi într-o oră, şi că la intrare erau oameni de ordine care limitau accesul persoanelor.  
 
„E foarte bine în frig. Să stea ei în locul nostru. În două săptămâni o să fim toţi cu COVID la spitalul Victor Babeş. Înăntru erau condiţii bune, se putea trage uşa, gemurile, toate sunt deschise nu e aerisire? Ne-au scos ca pe câinii în drum”, se revoltă un alt vânzător. 
 
 
Decizia autorităţilor centrale prin care pieţele agroalimentare nu mai pot funcţiona în spaţii închise, l-a nemulţumit şi pe primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Acesta ar fi dorit să se lucreze la anumite reguli şi proceduri mai sigure pentru pieţele agroalimentare în spaţii închise şi la respectarea acestor reguli. Fritz a trebuit să caute soluţii pentru ca oamenii să se poată aproviziona cu produse proaspete.   

 
„Acum că există o hotărâre de guvern care închide pieţele din spaţii închise de mâine, n-avem încotro şi trebuie să ne adaptăm. Împreună cu colegii din Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Timişoara, cu directorul SC Pieţe SA şi cu Poliţia Locală am lucrat ieri şi azi la o soluţie pentru Piaţa Iosefin (care funcţionează integral într-un spaţiu închis) şi pentru halele de carne şi lactate din pieţele Badea Cârţan, Doina, Lipovei, 700, Giroc şi Dacia. Aşa toţi producătorii/comercianţii din pieţele agroalimentare din Timişoara vor putea vinde produsele lor în continuare” , a transmis Dominic Fritz.  

 
Pentru comercianţii de carne şi lactate din toate pieţele, s-a început montarea căsuţelor folosite la târgurile de Crăciun şi Paşti. La fel se întâmplă şi în pieţele Badea Cârţan şi 700.

Vă mai recomandăm:

Mall-ul ţăranilor se mută în stradă. Comercianţii îşi vor vinde marfa în frig, în parcarea din faţa clădirii

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările