FOTO Omul străzii care s-a urcat pe o macara din Timişoara a fost dat jos de alpinişti după mai bine de trei ore

FOTO Omul străzii care s-a urcat pe o macara din Timişoara a fost dat jos de alpinişti după mai bine de trei ore

"Boschetarul" a coborât în stil de alpinist de pe macara FOTO: Ştefan Both

Un bărbat s-a urcat în vârful unei macarale aflate la nivelul etajului al 12-lea al unei clădiri aflate în construcţie pe bulevardul Take Ionescu din Timişoara. Alpiniştii de la Salvo l-au coborât pe frânghie

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE ora 15.20 După mai bine de trei ore de când s-a urcat pe macaraua aflată pe şantierul de pe bulevardul Take Ionescu, lângă sediul RATT, homelessul a fost dat jos.

Bărbatul aflat sub influenţa aurolacului şi slăbit din cauza căldurii, de foame şi de sete, nu ar mai putut să coboare singur.
 
Operaţiunea de coborâre a "boschetarului" a durat mult pentru că nici o instituţie nu a avut negociatori autorizaţi pe cazuri de sinucidere.

Nici jandarmeria, nici poliţia şi nici ISU. Până la urmă poliţştii şi-au asumat rolul să urce să discute cu bărbatul de pe macara. Doi psihologi de la poliţie au fost trimişi să rezolve problema.

Pentru a-l coborî pe bărbat, a fost nevoie de ajutorul alpiniştlori de la Salvo. Aceştia l-au echipat pe poliţist corspunzător, cu chingi, frânghi, hamuri şi cască de alipinist.

Acesta a urcat să vorbească cu omul străzii. Pentru a câştiga încrederea bărbatului, poliţistul l-a lăsat să se joace cu portavocea sa. printre altele la invocat pe Gigi Becali, a cerut binecuvântarea poporului român.
 
Pe macara au urcat apoi patru alpinişti de la Salvo, care l-au pregătit pe bărbat de coborâre. Singura metodă sigură era să fie ancorat cu frânghi şi coborât câţiva metri până pe acoperişul blocului aflat în construcţie. Operaţia a fost un succes, iar omul străzii a fost dus la poliţie.

"A fost o misiune grea ţinând cont de miză. Era vorba de viaţa unui om. Au fost emoţii, până am ajuns să îl asigurăm că nu mai poate să cadă jos. În situaţia asta ai o strângere de inimă. Nu a fost recalcitrat cu noi, a fost cooperant. Psihologii de la poliţie au discutat cu el şi l-au convins să coboare, dar era în incapacitate", a spus Mircea Marian, şef Salvo Timişoara. 

 
UPDATE ora 13.10: la faţa locului s-au strâns mai mulţi "colegi" ai omului urcat pe macara, toţi cu pungi de aurolac la îndemână. Unul dintre ei chiar a sărit gardul şantierului şi a intrat în clădirea cu 12 etaje de lângă macara, spunând că merge să vorbească cu cel de pe macara. Jandarmii au urcat după el în clădire, pentru a-l aduce înapoi.
 
UPDATE, ora 12.05: negociatorul Jandarmeriei a sosit la locul faptei şi a urcat pe macara, împreună cu adjunctul de la Secţia 1 de Poliţie, pentru a-l convinge pe omul străzii să coboare
 
Potenţialul sinucigaş, un om al străzii cunoscut sub numele de "Sile", s-a urcat pe macara joi dimineaţa, iar la faţa locului au sosit echipaje de la SMURD, Pompieri şi Poliţie. Este aşteptat şi un negociator al Jandarmeriei, care va încerca să-l convingă pe Sile să coboare nevătămat.
 
Se pare că omul străzii ar fi repetat "manevra" acum două zile, având asupra sa o pungă de aurolac, singurul lucru pe care l-a spus atunci fiind "Îl iubesc pe Becali".
 
Vom reveni cu amănunte şi imagini!
 
Citeşte şi:
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările