VIDEO Studenţi din toată ţara, adunaţi la Timişoara. Au înmormântat Justiţia pentru a trezi ţara

VIDEO Studenţi din toată ţara, adunaţi la Timişoara. Au înmormântat Justiţia pentru a trezi ţara

Protest al studenţilor din Timişoara

Aproximativ 200 de studenţi, membri ai Asocieţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), au organizat sâmbătă seara un protest, cu ocazia căruia a avut loc şi o înmormântare simbolică a Justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Strânşi la Timişoara pentru Adunarea Generală a ANOSR, aproximativ 200 de studenţi, reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti din 15 centre universitare din România, au organizat un protest pentru justiţie. 

„Odată cu sosirea noului an, liderii studenţilor din toată ţara se adună la Timişoara în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) din perioada 4-7 ianuarie. Pe lângă sesiunile formale ale Adunării Generale, aceştia doresc să continue poziţia adoptată în vederea modificărilor propuse privitor la Legile justiţiei şi legislaţia penală, pe care le critică şi consideră că acestea ar putea marca distrugerea din temelii a statului de drept”, au arătat studenţii în anunţul de organizare a protestului.

Astfel, sâmbătă seara, aproximativ 200 de studenţi au pornit în marş din Complexul Studenţesc spre centrul oraşului. În Piaţa Victorei, pe lângă mesajele pro-Justiţie s-a cântat imnul şi a avut loc o înmormântare simbolică a sicriului pe care stătea scris „Justiţie”. Studenţii se pregătesc să participe la un miting de amploare programat în 20 ianuarie, la Bucureşti.

citeste totul despre: