UPDATE Grădina zoologică din casa unui pădurar. Animalele sălbatice, folosite pentru antrenarea câinilor de vânătoare

UPDATE Grădina zoologică din casa unui pădurar. Animalele sălbatice, folosite pentru antrenarea câinilor de vânătoare

Perchezitiile vizează doi pădurari din Timiş FOTOArhivă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Infracţiunilor Economice (SICE) au descins miercuri dimineaţa la mai multe adrese din Timiş şi Arad pentru percheziţii într-un dosar în care doi pădurari sunt acuzaţi de tăieri ilegale de lemn.

UPDATE: Surse apropiate anchetei au declarat pentru „Adevărul” că în casa unuia dintre pădurarii vizaţi de percheziţii a fost găsită o adevărată grădină zoologică, omul crescând în captivitate animale sălbatice (lup, mistreţ, căprioare) pe care le hăituia pentru a-şi antrena câinii de vânătoare. 

Dosarul în care se fac percheziţii vizeaza modul în care pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj obtineau material lemnos din parchetele pe care le aveau în gestiune,  marcând copacii cu marcă falsă. După ce erau tăiaţi, arborii erau vânduţi, banii revenindu-le pădurarilor.

Paznicii forestieri sunt acuzaţi şi de completarea în fals a unor avize de însoţire a lemnului recoltat pentru a asigura presupusa legalitate a transportului.

Pe lângă acte referitoare la tăierile ilegale, politiştii de la SICE mai caută şi dispozitive artizanale de producere a alcoolului,  arme şi muniţii artizanale utilizate la braconaj, capcane pentru vânat, trofee, dar şi ţigări nemarcate cu timbru fiscal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările