Oraşele din România nu contează la nivel mondial la capitolul inovaţie. Timişoara e pe locul 394 în lume, capitala e pe 171, Clujul nu e în Top 500

Oraşele din România nu contează la nivel mondial la capitolul inovaţie. Timişoara e pe locul 394 în lume, capitala e pe 171, Clujul nu e în Top 500

Piaţa Unirii din Timişoara FOTO Eye in the Sky

Timişoara este singurul oraş din România, cu excepţia Bucureştiului, prezent în recent publicatul studiu: Innovation Cities Index 2019, referitor la top 500 mondial al oraşelor în privinţa inovării.

În Top 500 Innovation Cities Index 2019 se află doar două oraşe din România: Bucureşti şi Timişoara.

Cel mai bine stă Bucureştiul, care, deşi a pierdut 16 poziţii, ocupă locul 171 în topul global remis de organizaţia nonguvernamentală INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate. 
 
Timişoara a urcat 36 de poziţii faţă de anul trecut şi se află pe pe locul 394 în lume. 
 
162 de indicatori sunt cei în baza cărora se realizează topul, indicatori provenind dintr-un număr foarte mare de domenii.
 
“Ideea de inovaţie în acest clasament se referă la abilitatea unui oraş de a transforma o idee bună sau un proiect într-o inovaţie transpusă cu succes în lumea reală, la nivel regional sau global. Practic, este vorba de trai paşi relevanţi: capacitatea de a genera idei, de a le pune în practică şi, în final, de a le comunica cu alţii. Pentru că oraşul doamnei Firea a avut alte priorităţi în ultima perioadă, Bucureştiul a ajuns să ocupe poziţia 171 în topul global remis de organizaţia nonguvernamentală INACO – Iniţiativa pentru Competitivate”, scrie site-ul Playtech.ro.
 
Toate capitalele din regiunea noastră europeană se află înaintea oraşelor româneşti. Praga se situează pe poziţia cu numărul 61, în urcare cu două locuri. Budapesta ocupă locul 79, în timp ce Varşovia este pe 114.
 
Pe primul loc în topul celor mai inovatoare orale din lume se află New York. Urmează Tokio şi Londra. La nivel European, pe podium se află Londra, Paris şi Berlin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: