O tânără din Uganda a fost descoperită moartă într-o cameră de cămin din Timişoara

O tânără din Uganda a fost descoperită moartă într-o
cameră de cămin din Timişoara

Căminul 15 din Timişoara

Medicii au descoperit o tânără în vârstă de 24 de ani decedată, în căminul 15 din Complexul Studenţesc din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Conform Ziua de Vest, Mercy Kajuma Birungi ar fi nepoata preşedintelui Ugandei, Yoweri Musevemi, mama sa fiind sora soţiei demnitarului.

Potrivit datelor de pe contul ei de Facebook, Marcy Kajuma Birungi a lucrat din 4 ianuarie 2016 ca asistent la Consulatul Onorific al Romaniei din Kampala, Uganda. 

UPDATE Tânără decedată în căminul 15, Mercy Kajuma Birungi, ar fi nepoata preşedintelui Ugandei şi a fost masterandă la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara.
 
Dacă în primă fază autorităţile au anunţat că fata nu a răspuns când medicii au bătut prima dată la uşă, cei de la ISU Timiş susţin o altă versiune. Şi anume că tânăra ar fost consultată, dar că a refuzat internarea.

Vasile Raţ, directorul ambulanţei private care a mers duminică seara la fată susţine că fata a fost consultată şi s-a făcut şi o fişă cu care se poate dovedi totul.
 
”Am fost solicitaţi duminică pentru a se face un consult unei persoane. Echipajul a mers, prima adresă a fost greşită, au comunicat cu dispeceratul 112 şi şi-au dat seama că adresa era destul de aproape, dar la un cămin de studenţi. S-au dus la cămin, au găsit camera, le-a deschis persoana respectivă, doctoriţa de gardă a făcut consultul, i-a făcut recomandări medicale, i-a administrat un tratament şi i-a spus că, dacă doreşte, ar trebui chemat un echipaj de transport la spital pentru a fi dusă la un consult amănunţit. Nu impunea starea pacientei, dar fiind singură în cameră şi nevorbind limba română, ar fi fost bine. Pacienta a spus că nu ştie de ce ar fi sunat cineva la 112 pentru că ea se simte bine, ar fi avut febră de 3 zile dar nu şi-a luat niciodată temperatura pentru că nu are termometru. Noi avem consultul medical şi foaia de consult medical semnată de pacientă”, a declarat Vasile Raţ.


FOTO Facebook
  ...

Medicii din Timişoara au fost anunţaţi de către iubitul tinerei, care a sunat la 112 din strănătate, scrie Tion.ro. Acesta ar fi spus că fata nu se simte bine, iar prima ambulanţă a plecat pentru că nu a răspuns nimeni la uşă. 
 
“Anunţul referitor la faptul că fata de 24 de ani nu se simte bine fost făcut încă de duminică, de iubitul acesteia, care a sunat la 112, din Africa. El le-a transmis celor de la serviciul de urgenţă că iubita lui se simte rău. Bărbatul le-a spus operatorilor 112 că tânăra locuieşte în Timişoara, pe Aleea FC Ripensia, la numărul 15. La caz ar fi fost trimisă să intervină o ambulanţă privată, însă adresa era greşită. Fata locuia de fapt în căminul 15 din Complexul Studenţesc, iar cei de la serviciul privat de ambulanţă au ajuns într-un final la uşa ei. Au bătut ce au bătut, dar cum nu a răspuns nimeni au plecat. Luni, iubitul fetei a sunat din nou la 112. A cerut din nou ajutorul dispecerilor şi le-a spus că nu a mai reuşit să intre în legătură cu tânăra de 24 de ani. De această dată, la caz a fost trimis un echipaj al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Timiş. Echipajul medical nu a putut intra în legătura cu fata şi, cum uşa de la camera de cămin era închisă, cei de la SAJ au solicitat ajutorul pompierilor", scrie Tion.ro.
 
Pompierii de la ISU Banat au spart uşa de la intrarea în cameră şi au găsit-o pe tânără decedată. Trupul neînsufleţit a fost preluat şi dus la Institutul de Medicină Legală din Timişoara. 
 
Medicii din Timişoara trebuie să stabilească, în urma autopsiei, cauza decesului tinerei.
 
Poliţiştii de la IPJ Timiş au declarat că nu s-au descoperit urme de violenţă pe corpul fetei, însă au deschis un dosar de cercetare.

Căminul 15 din Complexul Studenţesc aparţine de Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: