Mai multe localităţi din Timiş au fost măturate de o furtună. Copaci smulşi din rădăcini şi case lăsate fără acoperiş

Mai multe localităţi din Timiş au fost măturate de o furtună. Copaci smulşi din rădăcini şi case lăsate fără acoperiş

Casă distrusă de furtună

O furtună violentă, care nu a ţinut mai mult de jumătate de oră, a făcut dezastru, miercuri seara, în mai multe localităţi din estul judeţului. Furtuna, care s-a abătut în zona oraşelor Lugoj-Făget, a rupt şi smuls mai mulţi pomi din rădăcini.

La Lugoj, în curtea spitalului, mai mulţi copaci cu diamentru de aproape un metru au fost trântiţi la pământ. O maşină aflată în faţa unităţii medicale a rămas fără parbriz după ce o creangă a căzut peste ea. Parcul George Enescu din Lugoj arăta ca într-un coşmar cu pomi rupţi şi locuri de joacă devastate.

La fel s-a întâmplat şi la Făget. Zeci de copaci au fost rupţi de vânt şi mai multe imobile au rămas fără acoperiş.Cele mai multe pagube s-au înregistrat în satele Coşteiu şi Susani, acolo unde furtuna a dat jos ţigla de pe zeci de case.

Oamenii spun că aşa ceva nu au mai văzut niciodată şi privesc cu durere la casele distruse pentru că majoritate nu au încheiate asigurările obligatorii pentru locuinţe.

“O venit dintr-o dată vânt, ploaie, grindină. Nu ai avut ce să faci. Ne-am băgat în casă şi am ţinut de uşă să nu o smulgă din ţâţâni. Copiii s-au speriat şi au început să plângă. Nu ştiu ce o să facem pentru că aşa ceva nu am mai păţit”, spune o localnică din Susani

„În Susani sunt cel puţin 50 de case distruse, biserici descoperite. Mâine o să evaluăm pagubele şi cu siguranţă o să cerem de la Guvern ajutor. Este inimaginabil ce s-a întâmplat! În 20 de minute să se ducă agoniseala de o viaţă”, spune Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia, de care aparţine satul Susani. Şi autorităţile din celelalte localităţi afectate au anunţat că vor evalua pagubele şi vor cere sprijinul Guvernului.

Mai multe panouri antiorbire smulse pe autostradă

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri seară al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, mai multe balize antiorbire au fost împrăştiate de vânt, în urma unei furtuni, pe Autostrada A1, între Lugoj şi localitatea timişeană Traian Vuia. 

”În urma fenomenelor meteorologice deosebite din cursul zilei de 17 august, pe Autostrada A1 Lugoj - Traian Vuia, din cauza intensităţii foarte mari a vântului, au fost smulse mai multe balize antiorbire, acestea fiind împrăştiate pe suprafaţa părţii carosabile, pe sensul de mers Traian Vuia - Lugoj – Timişoara. În acest moment, pe teren sunt cinci echipe de lucrători care strâng aceste elemente de antiorbire, acestea urmând să fie remontate în cursul dimineţii de maine (joi - n.r.). Montarea va fi asigurată de către antreprenor, lucrarea fiind în garanţie. Având în vedere că nu este prima dată când sistemele antiorbire nu îşi dovedesc fiabilitatea, CNADNR S.A., împreună cu consultantul lucrării şi cu antreprenorul general vor analiza posibilitatea de a înlocui sistemele de prindere ale balizelor”, se arată în comunicat, conform News.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: