Gravidă în şapte luni, decedată după infecţie cu SARS-CoV-2, la Maternitatea Bega. Bebeluşul a fost salvat

Gravidă în şapte luni, decedată după infecţie cu SARS-CoV-2, la Maternitatea Bega. Bebeluşul a fost salvat

Maternitatea Bega din Timişoara

Medicul Marius Craina, managerul Maternităţii Bega din Timişoara, a relatat cazul unei paciente care a decedat în urma complicaţiilor la plămâni, cauzate de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără de 36 de ani, gravidă în şapte luni, a ajuns în stare gravă la Maternitatea Bega din Timişoara. Acesta a fost transferată de la spitalul din Drobeta Turnu-Severin, având o afecţiune pulmonară severă, cuzată de infecţia cu virusul SARS-Cov-2. Medicii timişoreni i-au făcut de urgenţă operaţie cezariană au reuşit să salveze bebeluşul, scrie Opiniatimisoarei.ro. Este vorba de o fetiţă care cântărea 810 grame.  
 
„Din cauza COVID, a făcut o afecţiune pulmonară severă, avea plămânii afectaţi în proporţie de 80 la sută, două săptămâni, pacienta a stat cu plămân artificial. Am fost nevoiţi să îi facem cezariană pentru a salva copilul, care avea 27-28 de săptămâni. La naştere, copilul avea 810 de grame. Acum e la noi la maternitate, are o evoluţie bună, specifică unui copil prematur, a declarat pentru Opiniatimisoarei.ro medicul Marius Craina, managerul Maternitatii Bega din Timisoara. 
 
Femeia a fost supusă şi unor intervenţii chirurgicale inclusiv la Cardiologie, însă organismul ei nu a rezistat. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările