Scandal PNL-PSD în Prahova. Iulian Dumitrescu neagă acuzațiile de încălcare a controlului judiciar care i se aduc: „Voi sesiza CSM”

0
Publicat:

Un scandal a avut loc în Prahova, între social-democrați și liberalul Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA. După ce PSD a spus că reprezentantul PNL a venit la un eveniment cu o mașina de lux și că a încălcat condițiile controlului judiciar, liberalul a amenințat că va sesiza CSM.

Iulian Dumitrescu afirmă că ca demonta toate „minciunile” despre el FOTO: Facebook
Iulian Dumitrescu afirmă că ca demonta toate „minciunile” despre el FOTO: Facebook

PSD Prahova au acuzat, vineri seară, că liderul PNL, Iulian Dumitrescu, prezent la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Ploieşti la alegerile locale, care a avut loc într-o sală a Consiliului Judeţean (CJ): ”a încălcat condiţiile controlului judiciar, intrând în contact cu Dumitru Tudone şi cu Ana Maria Vasile, cercetată în acelaşi dosar de luare de mită”.

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a transmis însă că nu are interdicţie de a intra în sediul CJ şi nici de a vorbi cu vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Tudone.

 "Sluga obedientă Virgiliu Nanu (preşedintele PSD Prahova- n.r.), candidatul ales de familia Cosma să îşi asume orice mizerie, a susţinut că am interdicţie să intru în sediul Consiliului Judeţean. Lucru cât se poate de fals şi care a fost certificat şi de Poliţie. (...) La fel au susţinut că, în contextul controlului judiciar, mi-ar fi interzis să vorbesc cu preşedintele interimar al CJ Prahova, Dumitru Tudone. Ceea ce este, evident, fals. Perpetuarea acestei intoxicări este cu atât mai stupidă cu cât evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Prahova a fost transparent şi transmis pe toate canalele de comunicare online. Au minţit într-un comunicat de presă asumat oficial de PSD Prahova că, în sala de la Palatul Administrativ, s-ar fi aflat oameni care nu au fost acolo", a susținut Iulian Dumitrescu, potrivit unei declaraţii de presă transmisă, luni, de PNL Prahova.

Totodată, preşedintele PNL Prahova a afirmat că va demonta: „toate aceste minciuni pe care le vântură clanul Cosma - PSD şi acoliţii lor din presă”. „Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu o campanie foarte periculoasă de a pune presiune pe Justiţie sau de a induce în eroare organele judiciare”, a adăugat Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu a anunțat că va sesiza CSM. „Voi sesiza CSM în această speţă, să vedem ce reacţie au instituţiile abilitate ale statului", a susținut Preşedintele PNL Prahova.

Dumitrescu dezminte acuzațiile PSD Prahova cu privire la mașina de lux

De altfel, social democrații au susținut că Dumitrescu a venit la acel eveniment cu un autoturism de lux. ”Baronul Iulian Dumitrescu, cercetat penal într-un dosar de luare de mită în legătură cu lucrările publice ale Consiliului Judeţean Prahova, lipsit de orice urmă de moralitate, şi-a făcut apariţia la şedinţa de partid la volanul bolidului de lux, un Lamborghini în valoare de 400.000 euro”, a susținut PSD, publicând și câteva imagini cu autovehiculul dat.

Iulian Dumitrescu a negat însă că autoturismul în cauză îi aparţine.

"Prezint concret câteva exemple care dovedesc cât de radioactiv este clanul Cosma pentru Prahova şi Ploieşti, dar şi cât de mare le este disperarea: Au adus un Lamborghini al unui cetăţean din Ploieşti, l-au parcat în apropierea locului de desfăşurare a avenimentului şi au minţit că îmi aparţine şi că aş fi venit la eveniment cu el. Există şi filmări de la momentul respectiv care dovedesc că am venit şi am plecat cu maşina mea personală, un Range Rover", a spus preşedintele PNL Prahova, conform Agerpres.

Scandalul privind jurnalista sechestrată în sediul CJ Prahova

În plus, la conferința PNL Prahova, ar fi avut loc și un incident, în care doi jurnaliști ar fi fost  sechestrați în sediul CJ Prahova. „Reporterul Ziarului Incomod, Oana Stoica și cameramanul unui post național de televiziune au fost încuiați, la comanda lui Dumitrescu, într-o încăpere, pentru a nu participa la evenimentul de partid la care au fost invitați doar jurnaliștii "de casă" ai PNL, cei doi fiind eliberați cu ajutorul Poliției!”, a acuzat PSD.

Iulian Dumitrescu se apără, afirmând că jurnalista s-ar fi închis singură cu cheia. "Apelul ziaristei la poliţie a venit în jurul orei 19,30, după ce evenimentul de lansare a candidaţilor PNL era deja încheiat", a spus Dumitrescu, potrivit declaraţiei de presă.  

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, în mod ilegal.

"La data de 10 mai a.c., în jurul orei 19,30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie, în calitate de jurnalist, cu privire la faptul că ar fi intrat în sediul unei instituţii publice din municipiul Ploieşti şi nu i s-ar mai fi permis să iasă din clădire. Din verificări, a reieşit faptul că în jurul orei 19,00, în contextul lansării candidaturii membrilor unui partid politic, aceasta ar fi pătruns în incinta instituţiei, ulterior având un conflict spontan cu agenţii de pază ai instituţiei. În urma acestui conflict, atât ei cât şi unui alt bărbat, având aceeaşi calitate, cu care aceasta se afla, le-ar fi fost încuiată uşa de acces, de către agenţii de pază, nemaiputând să iasă din clădire", a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, la solicitarea AGERPRES.

Cercetările în acest caz vor fi desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. 

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite