E oficial. Comisia Parlamentului European şi-a dat votul: Timişoara, Capitală Culturală Europeană în 2023

E oficial. Comisia Parlamentului European şi-a dat votul: Timişoara, Capitală Culturală Europeană în 2023

CCE 2023

Timişoara va aveadoi ani să îşi recalibreze programul cu care a câştigat titlul şi va împărţi anul capitalei culturale - 2023 - cu Elefsina (Grecia) şi Veszprem (Ungaria).

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia CULT a Parlamentului European a votat joi, 29 octombrie, propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 şi pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele două oraşe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta - Rijeka si Galway - extinderea exercitării titlului pana in aprilie 2021, a anunţat Simona Neumann, preşedintele Asociaţiei Timişoara 2021. 
 
“Modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul Coronavirus pe plan mondial şi a condiţiilor sanitare impuse, care impiedică desfăşurarea evenimentelor cuturale şi artistice şi circulaţia persoanelor (printre altele), în condiţiile prevăzute iniţial în programele aceştor oraşe”, a transmis Simona Neumann.
 
Timişoara va avea, astfel, doi ani să îşi recalibreze programul cu care a câştigat titlul şi va împărţi anul capitalei culturale - 2023 - cu Elefsina (Grecia) şi Veszprem (Ungaria).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările