A murit profesorul Robert D.Reisz, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării al Universităţii de Vest

A murit profesorul Robert D.Reisz, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării al Universităţii de Vest

Robert Reisz a trăit 55 de ani

Robert D.Reisz a fost unul din cei mai respectaţi profesori universitari şi oameni de cultură din Timişoara. Un intelectual de primă mână, Robert Reisz avea doar 55 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veste năucitoare, duminică, la Timişoara. S-a stins fulgerător profesorul Robert D. Reisz, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării al Universităţii de Vest, unul din cei mai respectaţi intelectuali din Timişoara.

Lui Robert Reisz i s-a făcut rău în timp ce juca baschet, unul din hobby-urile sale. Profesorul timişorean avea doar 55 de ani.

În 31 ianuarie, Reisz a participat la lansarea celui mai nou volum semnat de Vasile Ernu, „Izbăviţii”, de la Librăria „La Două Bufniţe”. 


Vineri seara a vorbit despre cartea lui Vasile Ernu 

Robert D. Reisz a fost profesor la departamentul de ştiinţe politice al Universităţii de Vest din Timişoara. Principalul lui domeniu de cercetare au fost politicile învăţământului superior, dar a publicate şi despre politici educaţionale în general, migraţie şi alte teme. Profesorul Reisz a fost şi preşedintele secţiunii de sociologia educaţiei din cadrul Societăţii Sociologilor din România.

De-a lungul anilor a lucrat ca şi cercetător la International Center for Higher Education and Research (INCHER) Kassel, Germania, la Hungarian Institute for Education Research (HIER) Budapesta, la Institute for Higher Education Research (HoF) Wittenberg, Germania şi a fost bursier al Colegiului Noua Europă (NEC) Bucureşti şi al Collegium Helveticum din Zürich. 

A publicat până acum nouă cărţi, 45 articole în reviste cu referenţi, şi 30 de capitole de cărţi. 


Robert Reisz în dialog cu scriitorul Robert Şerban, în august 2019.

Citeşte şi:

Prima facultate din Timişoara a apărut în 1841. „Era organizată de maghiari, iar după ce austriecii au lichidat Revoluţia, ca pedeapsă, le-au închis şi facultatea”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările