Drumul Expres Găeşti - Ploieşti, într-o nouă etapă. Ce valoare are şi când ar putea fi gata

Drumul Expres Găeşti - Ploieşti, într-o nouă etapă. Ce valoare are şi când ar putea fi gata

Pe DN 72 Ploişti - Târgovişte - Găeşti s-au realizat recent lucrări de reabilitare, după ce lucrări de amploare nu se mai făcuseră de mai bine de 50 de ani

CNAIR a depus, la finalul săptămânii trecute, aplicaţia de finanţare pentru Drumul Expres Găeşti - Ploieşti, în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 30.2 milioane de lei, din care 75% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 19,15 milioane de lei, 25% contribuţia proprie – 6,4 milioane de lei, restul de 4,7 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.
 
Valoarea investiţiei este preconizată la peste 1.100 de milioane de euro (la costurile din 2014). Durata proiectului este de 2 ani şi 5 luni.
 
„În sfârşit un proiect cu adevărat important pentru dâmboviţeni incepe să prindă contur. Acest proiect va lega Târgoviştea de A1 si de A3 in maxim 30 de minute. Va consolida din punct de vedere logistic poziţia Municipiului Târgovişte pe harta economică a României şi va rezolva variantele de ocolire la Găeşti şi Târgovişte”, a precizat administratorul public al judeţului Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu.
 
Pe DN 72 Ploişti - Târgovişte - Găeşti s-au realizat recent lucrări de reabilitare, după ce lucrări de amploare nu se mai făcuseră de mai bine de 50 de ani. Contractul de reabilitare a Drumului Naţional 72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, ce prevede o investiţie de peste 47 de milioane de euro, a fost semnat în luna noiembrie 2008.
 
Principala diferenţă între un drum expres cu două benzi pe fiecare sens de mers şi o autostradă tot cu două benzi pe sens va fi absenţa benzilor de urgenţă. Drumul expres va avea şi un spaţiu median de separare a sensurilor de circulaţie. De asemenea, o diferenţă va fi legată de viteza maximă cu care se poate circula: în cazul drumurilor expres, 120 km/h pentru regiunea de şes, 100 km/h pentru deal, 80 km/h pentru munte, faţă de 130 km/h pe o autostradă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările