Educatoarea din Suceava care a agresat sexual trei fetiţe rămâne după gratii

Educatoarea din Suceava care a agresat sexual trei fetiţe rămâne după gratii

FOTO: Oana Şlemco

Educatoarea Maria Podolak de la Grădiniţa cu Program Normal din comuna Bosanci a judeţului Suceava rămâne în arest preventiv. Femeia este cercetată pentru că a agresat sexual trei fetiţe.

Magistraţii Tribunalului Suceava au respins, miercuri, 19 ianuarie, cererea educatoarei Maria Podolak (51 ani) privind eliberarea din arest preventiv.

Decizia judecătorilor este definitivă şi nu mai poate fi atacată. Femeia a ajuns după gratii la sfârşitul săptămânii trecute pentru că ar fi agresat sexual trei fetiţe care frecventau grădiniţa din comuna Bosanci a judeţului Suceava. 

În timp ce poliţiştii spun că au probe certe care atestă agresiunea sexuală şi violul asupra copilelor, luni, localnici din Bosanci au participat la un miting de susţinere a educatoarei, despre care spun că n-ar fi capabilă să comită astfel de infracţiuni.

Totul a ieşit la iveală când tatăl celor două surori a încercat să-şi facă dreptate singur şi i-a incendiat maşina educatoarei, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. El a fost surprins de camere de supraveghere video şi a ajuns în arestul Poliţiei.

În timpul audierilor, bosânceanul le-a spus poliţiştilor că s-a răzbunat astfel pe educatoare pentru că i-ar fi abuzat sexual fetele. 

Timp de o lună, poliţiştii au verificat acuzaţiile bărbatului şi în urma unei anchete dificile au ajuns la concluzia că se conturează ipoteza abuzului, ba mai mult, ar exista şi o treia victimă.

“Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar şi o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate”, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

Cazul educatoarei Maria Podolak, acuzată că a abuzat sexual şi a violat trei fetiţe care frecventau grădiniţa din comuna Bosanci a judeţului Suceava, a ridicat numeroase semne de întrebare.

Unii dintre părinţii care au reacţionat pe reţelele de socializare după aflarea veştii vor să ştie cum şi-au dat seama părinţii victimelor de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât două dintre copile au împlinit 7 ani şi nu mai frecventează grădiniţa de doi ani. 

Din informaţiile pe care le avem, ultima victimă a educatoarei, o fetiţă de 3 ani, a început să aibă coşmaruri îngrozitoare pe timpul nopţii, iar părinţii au vrut să afle ce anume alimentează spaimele copilei. 

În urma discuţiilor, fata a povestit cele întâmplate la grădiniţă. Sigur că părinţilor nu le-a venit să creadă. 

Au purtat discuţii şi cu sora fetei, acum în vârstă de 7 ani, care a frecventat în trecut grădiniţa, fiind la grupa educatoarei vizate de ancheta Poliţiei. 

Fata a spus că a trecut printr-o experienţă similară. Ulterior un examen medico-legal a confirmat agresiunea sexuală. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările