Poliţiştii de la Rutieră prinşi în flagrant când luau mită, trimişi în judecată. Unul dintre ei s-a pensionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti flagrant olt

Cei patru poliţişti prinşi în urmă cu două luni în timp ce primeau mită de la şoferi au fost trimişi în judecată. Colegii de la Anticorupţie le-au confiscat sume mari de bani.

Octavian Şerban Enculeasa, Adrian Elvis Găneşanu, Mircea Mihăiţă Coman şi Mircea Pană, poliţiştii de la Serviciul Rutier Olt prinşi în flagrant în luna martie în timp ce luau mită de la şoferi au fost trimişi în judecată. 

„Ca urmare a activităţilor de procedură penală desfăşurate de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, la delegarea şi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la data de 06 mai 2020, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, sub control judiciar, a 4 agenţi de poliţie, toţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt – Serviciul Rutier, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), fals intelectual şi uz de fals – pentru unul dintre poliţişti şi câte o infracţiune de luare de mită pentru ceilalţi 3 agenţi de poliţie“, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Cei patru au fost prinşi în flagrant în 19 martie, pe E 574, în zona Pădurea Saru, în timp ce primeau 400 lei mită. Asupra celor patru, poliţiştii sub acoperire au găsit sume importante de bani, banii fiind ridicaţi pentru cercetări. Ancheta a fost începută cu un n în urmă. 

„Cu prilejul prinderii în flagrant, asupra poliţiştilor au fost găsite mai multe sume de bani însumând 2770 lei, 1090 euro şi 90 de lire sterline, sume ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Din cercetări a mai rezultat faptul că, în noiembrie 2019, unul dintre agenţii de poliţie a mai primit şi suma de 300 lei, oferită cu titlu de mită, de la un alt conducător auto, căruia i-a consemnat în procesul verbal de constatare a contravenţiei o situaţie nereală, care să-i permită sancţionarea mai blândă, document înaintat pentru a fi implementat în baza de date şi a trimiterii în debit a sancţiunii contravenţionale.
Prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 11 martie 2020, s-a dispus retinerea celor 4 inculpaţi pe o perioada de 24 ore, iar Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioada de 30 de zile. O săptămână mai târziu, la data de 17 martie 2020, Curtea de Apel Craiova a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile“, a mai transmis DGA. 

Cei patru au poprire pe conturile de salarii, respectiv din pensia de serviciu (Mircea Pană).
„La data de 24 aprilie 2020, s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani menţionate anterior şi poprire pe sumele de bani din venitul salarial a 3 dintre inculpaţi, precum şi pe venitul realizat din pensia de serviciu a unuia dintre inculpaţi care s-a retras din activitate pe parcursul cercetării penale, în vederea confiscării speciale şi a garantării executării cheltuielilor judiciare, măsură dusă la îndeplinire de către efectivele S.J.A. Olt“, se mai menţionează în comunicatul DGA.

CITIŢI ŞI: Poliţişti de la Rutieră prinşi în flagrant la Pădurea Sarului, în judeţul Olt. Cereau între 100 şi 500 lei

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite