Lider sindical al poliţiştilor, despre ministrul Carmen Dan: „Să-şi asume! N-are cum să ne mintă, pe noi, cel puţin, din intern“

Lider sindical al poliţiştilor, despre ministrul Carmen Dan: „Să-şi asume! N-are cum să ne mintă, pe noi, cel puţin, din intern“

Membrii SNPPC spun că poziţia adoptată ieri de colegii din „facţiunea Paşapoarte“ nu-i reprezintă, şi că fiecare trebuie să răspundă pentru evenimentele din 10 august FOTO: Inquam Photo/Adrian Neagoe

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Olt din cadrul SNPPC (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual) spune că se delimitează de mesajul de susţinere a ministrului de Interne Carmen Dan lansat de colegii de la "Paşapoarte".

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din teritoriu vin cu precizări clare în urma acţiunii de imagine, cum o cataloghează aceştia, a colegilor lor de la SNPPC Paşapoarte, de susţinere a ministrului Carmen Dan în contextul anchetei evenimentelor din 10 august, când zeci de mii de manifestanţi au avut de suferit în Piaţa Victoriei.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Olt din cadrul SNPPC (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual), Cristel Ioţu, spune că sindicatul va veni cu o poziţie oficială astăzi, faţă de declaraţiile de susţinere a ministrului exprimată de membrii unei „facţiuni cu cel mult 2.000 de membri“.

„E o facţiune a SNPPC, se numeşte SNPPC din cadrul MAI - Paşapoarte. Babuş  este în corpul de control al ministrului, şi-a făcut el sindicat. (...) Ei nici nu ştiu dacă au 2.000 de membri la nivel naţional. SNPPC-ul o să iasă cu un comunicat, o să ne delimităm de chestiunea cu poliţiştii. Un sindicat nu poate să reprezinte toţi poliţiştii. Când facem comunicate, le facem în numele membrilor, nu a al tuturor poliţiştilor, pentru că eu nu mă simt reprezentat de Babuş, care este un poliţist cu funcţie de conducere, şi de control, fiind în corpul de control al ministrului“, a declarat liderul poliţiştilor din Olt.

„N-am nimic cu domnul ministru, îi recunoaştem meritele, dar să ne scutească cu ceea ce înseamnă intoxicaţii de presă“

Liderul oltean susţine că ce s-a întâmplat duminică, 2 septembrie 2018, este o acţiune de imagine, de care poliţiştii din SNPPC se delimitează clar, poziţia acestora fiind că pentru evenimentele din  10 august 2018 fiecare trebuie să-şi asume faptele.

Liderul din Olt, Cristel Ioţu, spune că SNPPC va veni cu o poziţie oficială FOTO: Alina Mitran

„Nu se face niciun scut, să-şi asume! N-are cum să ne mintă, pe noi, cel puţin, din intern, că ea a trecut aşa..., a stat pe la minister pe-acolo degeaba, în condiţiile în care strada fierbea şi erau nişte forţe de ordine din cadrul MAI care trebuia să apere ordinea de drept, nu să provoace manifestările respective de represiune. Să-şi asume! Acţiunile coordonate să şi le asume şefii de structuri care au coordonat, sub îndrumarea directă a doamnei ministru. Intervenţia în forţă se semnează, conform legii, de doamna prefect, dar nu cred că a făcut doamna prefect de capul ei, sigur a vorbit cu doamna ministru, iar chestiunile cu persoanele care aveau mâinile ridicate şi au fost lovite, acolo să atragă răspunderea personală. Că nu cred că a zis doamna Carmen Dan –« dom’ne, daţi-le şi ălora cu mâinile ridicate!». Acolo e răspundere personală! Dar să nu le amestecăm. Una e intervenţia în forţă prin coordonarea dispozitivului şi altele sunt faptele personale ale unor jandarmi care n-au apreciat la justa valoare pericolul dat de persoanele care erau cu mâinile în sus. S-a vehiculat că - dom’ ne, ştiu eu ce-au făcut ei înainte să ridice mâinile?! - Bine, atunci să-i batem preventiv, că nu se ştie. E chestiune de asumare aici!“, a mai spus Ioţu.

Poliţiştul care conduce Sindicatul Poliţiştilor din Olt cataloghează drept „intoxicaţie de presă“ şi înregimentarea fostului ministru Gabriel Oprea în rândul membrilor sindicatului poliţiştilor.

„Este adevărat, nu putem să minţim că în timpul lui Oprea s-au dat sâmbete, duminici, sărbători legale, aşa este, când era ministru. Acuma, care-i problema? Nu mai e! Babuş să ne spună cum l-a făcut membru de sindicat, dacă e sindicatul poliţiştilor. Eu ştiu că Oprea n-a fost niciodată poliţist. N-am nimic cu domnul ministru, îi recunoaştem meritele, dar să ne scutească cu ce înseamnă intoxicaţii de presă. Intoxicaţiile astea de presă nu ţin“, a mai spus liderul Cristel Ioţu.

CITIŢI ŞI: Reacţia sindicaliştilor MAI despre proteste. Christian Ciocan: Trebuie să se facă lumină în privinţa conferinţei de presă organizată de Jandarmerie

Şeful sindicatului poliţiştilor din Olt despre scandalul Gabriel Oprea: „Care onoare la vreun ministru în România?!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările