Focar de coronavirus la farmacia Spitalului Judeţean Slatina. Aproape jumătate din personal, cu teste pozitive

Focar de coronavirus la farmacia Spitalului Judeţean Slatina. Aproape jumătate din personal, cu teste pozitive

Trei farmacişti şi nouă asistenţi de farmacie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au teste pozitive pentru noul coronavirus. Este ultimul focar descoperit în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele teste pozitive au apărut în 21 octombrie 2020, iar de atunci focarul a continuat să se extindă.

„La momentul ăsta avem trei farmacişti şi nouă asistente de farmacie infectate. O să funcţionăm cu cinci farmaciste acolo, pentru că ele în total sunt opt, şi 10 asistente de farmacie. O să avem un program corespunzător astfel încât să continuăm activitatea spitalului. Sper să nu mai apară şi alte situaţii de pozitivare. Sper eu să fie bine, acum, asta e situaţia“, a declarat managerul SJU Slatina, Dan Stana.

La acest moment în spital este singurul focar activ, după ce, în urmă cu o săptămână, secţia Gastroenterologie, care a fost închisă tot în urma cazurilor de COVID-19 în rândul personalului, şi-a reluat activitatea.

Personalul apt din farmacie, dacă la testarea care se efectuează la 7 zile de la contact nu vor fi descoperite şi alte cazuri,  va fi organizat astfel încât să se asigure permanenţa. „O să facă nişte ore suplimentare, dar le compensăm ulterior. La pacienţii pe care-i avem acum, trebuie“, a mai spus managerul SJU.

La acest moment în SJU Slatina sunt trataţi 68 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi 17 suspecţi. Opt pacienţi sunt la Terapie Intensivă. Spitalul funcţionează însă şi pentru pacienţii non-COVID, fiind cel mai mare spital şi aproape singura şansă în judeţ pentru pacienţii cu alte patologii. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările