UPDATE Coronavirus. Bilanţ negru în Olt: şase bărbaţi au decedat. Cel mai tânăr avea 51 ani

UPDATE Coronavirus. Bilanţ negru în Olt: şase bărbaţi au decedat. Cel mai tânăr avea 51 ani

La Terapie Intensivă ajung din ce în ce mai multe persoane FOTO. Mediafax

Situaţia infectărilor şi a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 continuă să se complice în spitale, astăzi fiind şase decese raportate de DSP Olt şi 53 cazuri noi de infectare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Direcţia de Sănătate Publică a transmis şi principalele date despre pacienţii decedaţi.  Este vorba de şase bărbaţi, cel mai tânăr având 51 ani, dar şi mai multe boli. Pacienţii sunt din Brâncoveni, Seaca, Pârşcoveni, Baldovineşti, Slatina şi Morunglav. Doi dintre ei au decedat la Spitalul Municipal Caracal, iar patru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Un pacient de 70 ani, decesul cu numărul 68 raportat de DSP Olt, a fost internat la SJU Slatina în 29 septembrie 2020, fiind diagnosticat cu COVID-19 în 6 septembrie, în aceeaşi zi suvenind şi decesul. Bărbatul suferea de ciroză hepatică decompensată şi tahicardie sinusală, cauza decesului fiind Un alt bărbat, internat în 24 septembrie 2020 la SJU Slatina, dată al care s-a şi confirmat infecţia cu SARS-CoV-2, a decedat cu două zile în urmă, la acelaşi spital. Bărbatul avea dibet zaharat de tip II şi hipertensiune arterială. Cauza decesului a fost însă bronhopneumonia determinată de infecţia cu noul coronavirus. 

Decesul cu numărul 70 este cel al unui pacient de 70 ani, din mediul rural, internat la spitalul din Slatina în 2 octombrie 2020, aceasta fiind şi data confirmării infecţiei cu SARS-CoV-2. A decedat trei zile mai târziu. Bărbatul suferea şi de diabet de tip II, obezitate şi insuficienţă cardiacă congestivă clasa a III-a.

Bărbatul de 51 ani este din mediul rural şi a ajuns la spitalul din Slatina în 30 septembrie 2020, infecţia cu SARS-CoV-2 fiind confirmată în 5 octombrie, aceasta fiind şi ziua decesului. Bărbatul suferea de ciroză hepatică decompensată şi varice esofagiene. 

Un alt bărbat, de 75 ani, a fost internat în 15 septembrie la spitalul din Caracal, fiind diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul a decedat miercuri, 7 octombrie 2020 la acelaşi spital. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, accident vascular cerebral ischiemic.

Decesul cu numărul 73 este cazul unui bărbat în vârstă de 64 ani, din mediul rural, internat la Slatina în 28 septembrie şi transferat la Caracal în 6 octombrie 2020, a doua zi pacientul decedând. Comorbidităţi: ciroză hepatică decompensată, encefalopatie hepatică, sindrom hepato-renal, obezitate.

Ştirea iniţială

Bilanţul deceselor este cel mai negru de la debutul pandemiei. Decesul a şase persoane diagnosticate cu COVID-19 a fost raportat astăzi, iar situaţia în spitale este aproape disperată, locurile la Terapie Intensivă fiind din ce în ce mai greu de găsit. În spitalele din Olt ajung şi pacienţi din alte judeţe, chiar şi din Bucureşti, însă şi la noi locurile la ATI sunt aproape toate ocupate, valul de pacienţi care se internează zilnic determinând o presiune infernală care se pune pe personalul medical.

Pentru astăzi, joi, 8 octombrie 2020, s-au raportat şi 53 infectări în ultimele 24 ore, un  număr atins la nivelul judeţului doar în zilele în care se acţiona în focare.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările