Bărbatul acuzat că şi-a violat şi şantajat fiica, timp de 5 ani, trimis în judecată

Bărbatul acuzat că şi-a violat şi şantajat fiica, timp de 5 ani, trimis în judecată

Robert Florentin V. , din Râmnicu Vâlcea, a fost trimis în judecată după ce soţia l-a acuzat că a violat-o şi şantajat-o pe fiica lor de 15 ani, de când copila avea doar 10 ani, Foto: Adevărul

În prima săptămână a lunii martie, un bărbat de 40 de ani din Râmnicu Vâlcea era reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea, după ce soţia l-a acuzat că a violat-o şi şantajat-o pe fiica lor de 15 ani, ani la rândul. Ieri, 30 martie, vâlceanul a fost trimis în judecată pentru viol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat acuzat că şi-a violat fiica, timp de mai mulţi ani, primea pe data de 8 martie mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru viol, tentativă de viol şi şantaj, în concurs real. 

Magistraţii vâlceni au emis acest mandat în urma probelor strânse la dosar de poliţişti din care reieşea: raport sexual prin constrângere şi punere în imposibilitatea de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare. 

Iar pentru faptul că victima se afla în îngrijirea, ocrotirea, educarea făptuitorului, este rudă şi, de asemenea, minoră, tatăl agresor riscă până la 12 ani de puşcărie. Anchetatorii au mai descoperit pe lângă viol şi tentativa de viol şi şantajul prin constrângere, drept pentru care s-a ajuns la un concurs real de infracţiuni care a stat la baza deciziei de arestare preventivă.

Familia vâlceanului trimis în judecată are cinci copii: patru fete şi un băiat. Între timp, victima, cea mai mare dintre copile, a împlinit 15 ani. Ea provine dintr-o relaţie anterioară a mamei, dar la căsătoria acesteia cu agresorul, cel din urmă a fost de acord să fie recunoscut drept tatăl copilei. 

Totul a ieşit la iveală după ce soţia a cerut ajutorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului (DJASPC) Vâlcea. Aşa au aflat autorităţile că timp de cinci ani tatăl îşi violase şi şantajase fiica cea mare.
 
Coşmarul a început pe când copila avea doar 10 ani. Multă vreme mama ei nu a ştiut nimic, iar când a aflat cu totul întâmplător, într-o zi în care i-a surprins pe cei doi în ipostaze indecente, soţul a ameninţat-o că le omoară pe amândouă dacă spune cuiva ce se întâmplă. 

Nopţi la rând, după cum avea să se afle ulterior, femeia s-a chinuit cu sentimentul de vinovăţie, până când, întrebând cunoscuţii, a aflat că poate să scape de coşmar dacă cere ajutorul Protecţiei Copilului.

DJASPC Vâlcea a oferit mamei şi copiilor adăpost şi ajutor sub formă de consiliere psihologică şi au fost anunţate organele de cercetare penală care au administrat rapid probe şi au cerut arestarea preventivă a tatălui violator. 

După trei săptămâni, ancheta s-a finalizat, iar bărbatul a fost trimis în judecată pentru viol. Dosarul se află acum la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările