Turişti beţi şi total nepregătiţi, recuperaţi de la Cota 2.000 de salvamontişti: „Altă dovadă a regresiei de la montaniard la munţoman“

Turişti beţi şi total nepregătiţi, recuperaţi de la Cota 2.000 de salvamontişti: „Altă dovadă a regresiei de la montaniard la munţoman“

Turişti recuperaţi sîmbătă seara din Munţii Făgăraş. Foto: Salvamont Argeş

Inconstienţă în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii argeşeni au avut sâmbătă noaptea o misine lungă şi grea de salvare a doi turişti ajunşi pe Piatra Craiului total nepregătiţi. De inconştienţă au dat dovadă şi alte două persoane care s-au aventurat către Cota 2000 Transfăgăraşan în stare de ebrietate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamontiştii argeşeni au intervenit pentru recuperarea unor persoane din Călăraş,  complet nepregătite pentru Piatra Craiului, unde ajunseseră nu pe vreo potecă marcată mai expusă, ci chiar pe Brâul de Mijloc, unde s-au blocat.
 
"Cadouri de ziua noastră în timpul nopţii trecute, tot a fost ieri Ziua Salvamont. Am primit cu toţii, ceea ce am meritat! (...) Asta a însemnat o noapte întreagă pierduta de către salvamontiştii câmpulungeni, oameni care acum au terminat acţiunea şi ar trebui fie pregătiţi pentru accidente în continuare...", precizează Salvamont Argeş.
 

"Halucinant, nu?"

 
În paralel, la Cota 2000 Transfagarasan, alţi turişti au avut nevoie de ajutor:  "O altă dovadă a regresiei de la montaniard la <<munţoman>> este faptul doi tineri, băuţi, au plecat de la tunelul Transfagarasan spre... Moldoveanu, la ora 14:30. În adidaşi. Halucinant, nu?", după cum mai precizează Salvamont Argeş pe pagina sa de Facebook.
 
În final, au fost reperaţi în cursul nopţii la cabana Podragu, în siguranţă, unde au fost îndrumaţi coboare, de către un grup de montaniarzi.
 
"Nu în ultimul rând, tânărul evacuat cu elicopterul vineri de sub Călţun, a arătat încă din apelul către 112 faptul era complet paralel cu muntele, practicând doar un fel de "munţomăneală". Omul nu ştia ce înseamnă căldare alpina, cerând agasat opertorului definească termenul, nu ştia foarte bine numele lacului glaciar dinspre care cobora s.a.m.d", precizează Salvamont Argeş.

"Lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar"

 
Salvatorii montani avertizează încă o dată că muntele nu este pentru oricine.
 
"Oameni buni, începeţi cu munţi uşori, ţineţi în frâie ego-ul zburdalnic, care îndeamnă mergeţi din parc, direct către Moldoveanu, Negoiu, sau Piatra Craiului. Învăţaţi muntele încetul cu încetul, laşaţi netul unde alti supravieţuitori se lauda au reuşit nu-stiu-ce tură. Nu de alta, noi facem totul aveţi happy-end în filmele americane, dar lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar..."
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Tânără răpită din România şi forţată să se prostitueze în Italia. Cum a reuşit să scape din sclavia sexuală

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: