Friptură de miel cu coniac. Reţeta unui preparat delicios potrivit în perioada Paştelui

Friptură de miel cu coniac. Reţeta unui preparat delicios potrivit în perioada Paştelui

Friptura de miel cu coniac FOTO: Pinterest

Sunt zeci şi zeci de feluri de a pregăti o friptură delicioasă de miel. În cele ce urmează, vă prezentăm o reţetă inedită de friptură de miel cu coniac.

Iată mai întâi care sunt ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti această reţetă specială pentru sărbătorile pascale: 2 kg carne de miel, 2 căţei de usturoi, 2 linguri oţet balsamic, 15 grame unt, sare, 3-4 morcovi medii, o linguriţă cimbru, o linguriţă de rozmarin şi două linguri cu coniac.

Primul pas este acela de a spăla carnea de miel. Carnea se lasă întreagă pentru a păstra tot sucul în interior, după care se adaugă puţin rozmarin, cimbru şi sarea. Usturoiul zdrobit se amestecă cu coniacul şi cu un praf de sare şi se pune peste carne. Puteţi adăuga dacă doriţi la carnea de miel şi mai multe frunze de mentă pentru a îi da o aromă specială.

Carnea de miel se lasă la marinat timp de aproximativ trei ore, după care se scoate din frigider şi se lasă la temperatura camerei cel puţin un sfert de oră. Morcovii se taie pe jumătate şi se pun într-o tavă de jur-împrejurul cărnii. Se adaugă o cană cu apă, după care carnea de miel se lasă la cuptor la foc mic timp de aproximativ o oră. După aceea se lasă la foc mediu timp de maximum 20 de minute pentru a se rumeni. Din când în când, din cinci în cinci minute, se deschide cuptorul şi se stropeşte friptura de miel, ce trebuie întoarsă pe ambele părţi pentru a se rumeni uniform pe toate părţile.

Friptura de miel cu coniac poate fi servită, pentru un plus de gust, cu piure de spanac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: