Argeş: Situaţia epidemiologică înregistrează o evoluţie favorabilă. Cele mai multe şcoli încep cursurile după scenariul verde

Argeş: Situaţia epidemiologică înregistrează o evoluţie favorabilă. Cele mai multe şcoli încep cursurile după scenariul verde

Scoala

Cele mai multe instituţii de învăţământ din judeţul Argeş vor începe cursurile, în 14 septembrie, cu toţi elevii în bănci. Peste o sută de unităţi şcolare au optat pentru un scenariu mixt, verde şi galben, în timp ce 50 de şcoli se află în situaţia de a-i chema pe elevi la cursuri după scenariul galben. În comuna Vedea, unde rata de infectare depăşeşte 3 la mia de locuitori, situaţia încă se analizează.

În judeţul Argeş, 318 instituţii de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora vor începe anul şcolar conform scenariului verde, toţi elevii merg la şcoală, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, a transmis, miercuri, Prefectura.
 
Cincizeci de şcoli şi grădiniţe vor intra în noul an şcolar după scenariul galben, care prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială, prin rotaţie, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Totodată, conform datelor făcute publice de Prefectură, 104 unitati şcolare argeşene au optat prin consiliile de administraţie pentru un scenariu mixt, galben şi verde.
 
"În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online. În judeţul Argeş o singură comună (Vedea) se află în probabilitatea începerii cursurilor pe scenariul roşu, dar la sfârşitul acestei săptămâni CJSU se va întruni într-o noua şedinţă, întrucât focarul de la Spitalul de Psihiatrie Vedea se stinge în câteva zile, existând probabilitatea ca datele comunicate de INSP să se modifice în favoarea adoptării scenariilor 1 sau 2 şi pentru toate şcolile din comuna Vedea”, au mai transmis autorităţile locale.
 
Judeţul Argeş a înregistrat în ultimele săptămâni o evoluţie favorabilă a situaţiei epidemiologice care a dus la scăderea gradului de ocupare a paturilor din spitale destinate bolnavilor COVID-19, din municipiul Câmpulung, respectiv Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung. În aceste condiţii, DSP va analiza ce spitale sau secţii ale acestora vor rămâne in continuare destinate bolnavilor COVID-19 şi care dintre acestea se vor transforma în non-COVID-19.
 
În acest context, miercuri, CJSU Argeş a decis să aprobe desfăşurarea activităţilor cultural-educative şi in cadrul caselor de cultură şi altor asemenea aşezăminte culturale din judeţul Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările