Ziaristă candidată la primărie: „Vrem dezvoltarea Moldovei, care merită mai mult decât primeşte de la Bucureşti“

Ziaristă candidată la primărie: „Vrem dezvoltarea Moldovei, care merită mai mult decât primeşte de la Bucureşti“

Teodora Rusu Baciu, alături de colegi, la lansarea candidaturii. FOTO: Facebook

Jurnalista este candidatul Partidului Împreună pentru Moldova, conferinţa de lansare având loc pe o şosea de centură a oraşului Roman

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem sătui de ce se întâmplă în Roman: lipsă de transparenţă, bani din împrumuturi cheltuiţi doar cu firme prietene, aroganţa autorităţilor de a nu se consulta cu cetăţenii, lucrări de calitate îndoielnică. Artera ocolitoare pe care ne aflăm este un exemplu de acest fel“. 
 
Acestea au fost câteva din afirmaţiile ziaristei locale Teodora Rusu Baciu, care a motivat de ce a ales să candideze la funcţia de primar al municipiului Roman, judeţul Neamţ. 
 
Lansarea în politică a jurnalistei a avut loc luni, 27 iulie 2020, şi s-a petrecut într-un cadru atipic faţă de alte evenimente de acest gen. Conferinţa de presă a fost organizată pe centura ocolitoare Roman-Est a oraşului, care-i într-o stare groaznică, deşi a fost reabilitată recent. 
 
La întâlnirea politicienilor cu gazetarii, presa se aştepta ca Partidul Împreună pentru Moldova să anunţe că cel care va candida este liderul noii formaţiuni - afaceristul Bogdan Roman, dar surpriza a fost una de proporţii. 
 
„În timp ce partidele mari au logistică, fonduri imense, provenind din afaceri cu statul, bazin electoral, manipulat şi cumpărat, noi ne avem doar unii pe alţii. Am ales să candidăm sub umbrela Partidului Împreună pentru Moldova pentru că e unul regional, nici de stânga, nici de dreapta, ci unul care promovează interesele zonei. Vrem dezvoltarea Moldovei, iar Romanul reprezintă o parte a istoriei Moldovei şi care merită mai mult decât primeşte de la Bucureşti“, a declarat Bogdan Roman, preşedintele filialei.
 

Se anunţă o disputâ electorală interesanta 

Teodora Rusu Baciu a detaliat şi alte motivele deciziei de intra în lupta electorală. 
 
 „Ştiu că este o mare surpriză pentru toţi şi mărturisesc că şi pentru mine a fost atunci când, de câteva zile, mi s-a propus să fiu parte din acest proiect. Aş vrea să fie foarte clar că această candidatură este pentru că aceşti oameni, colegii mei, m-au convins că este momentul să ne implicăm mai mult. Ştiu că Romanul merită mai mult. Să ne amintim că am stat fără apă luni de zile, să ne amintim că pierderile sunt imense, pentru că lucrurile nu au fost făcute în mod profesionist“, a spus ziarista. 
 
Aflată în postura de a răspunde la întrebările colegilor, candidata surpriză, care are doar 35 de ani, a
declarat că va întrerupe activitatea şi că politica editorială a site-ului său nu va fi influenţată de noua calitate, deviza în alegeri fiind „Onestitate, Transparenţă şi Performanţă“. 
 
Teodora Rusu Baciu este căsătorită cu un jurnalist, a absolvit Faculattea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Bacău, a avut două burse Erasmus în Franţa şi Belgia, una Freedom House şi a colaborat cu Prima TV şi Realitatea TV. 
 
Cât priveşte contextul politic din municipiul situat la confluenţa Moldovei cu Siretul, el este unul complicat. Actualului primar, liberalul Lucian Micu, care era creditat cu cele mai mari şanse la un nou mandat, i-a fost „frântă“ năzuinţa, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie declarându-l incompatibil. 
 
Se aşteaptă acum o decizie a prefectului George Lazăr, de încetare a mandatului de edil, astfel că
alegerile din septembrie 2020 se anunţă extrem de interesante în oraşul nemţean.
 

Pe aceeaşi temă:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările