Surpriza din declaraţia de avere a subprefectului de Iaşi. Are bunuri împreună cu fostul soţ, de care a divorţat pentru a-şi păstra funcţia de bugetar

Surpriza din declaraţia de avere a subprefectului de Iaşi. Are bunuri împreună cu fostul soţ, de care a divorţat pentru a-şi păstra funcţia de bugetar

Valentina Iosub FOTO Consiliul Judeţean Iaşi

La un an de la numirea în funcţia de subprefect, Valentina Iosub a depus o nouă declaraţie de avere. Documentul menţionează bunurile şi veniturile deţinute de reprezentantul Guvernului în teritoriu, din care funcţionarul a uitat să menţioneze prima de instalare solicitată în iulie 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bugetar cu state vechi în primăria Tătăruşi, unde a fost secretar al Consiliului Local în mai multe mandate, actualul subprefect de Iaşi, Valentina Iosub a depus o nouă declaraţie de avere. În documentul depus de Valetina Iosub apar trecute terenurile şi clădirile deţinute împreună cu Iosub Costel. Acesta este primarul din comuna Tătăruşi, iar cei doi au divorţat după apariţia Legii administraţiei publice 215/2001, care interzicea ca rudele de gradul I să ocupe funcţii de conducere în aceeaşi primărie. 
 
Potrivit documentului, Valentina şi Costel Iosub au un teren agricol şi două forestiere în comuna Tătăruşi. Tot acolo, cei doi soţi divorţaţi împart o casă de locuit de peste 145 mp şi două anexe gospodăreşti. Totodată, în noua declaraţie de avere apare un credit de 20.000 de euro.

La capitolul venituri, subprefectul a trecut salariul de la Prefectură fr 36.234 lei, pentru a doua parte a anului şi venitul ca secretar al comunei Tătăruşi, de peste 35.000 lei. Aceasta a mai câştigat 3.660 lei ca membru ATOP. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: